Odbornici saglasni: Potrebno poboljšati usluge javnog prevoza

Aleksandar Stojanović
Odbornici saglasni: Potrebno poboljšati usluge javnog prevoza

Banjaluka - U nastavku 35. sjednice Skupštine grada, koja je prekinuta prošli četvrtak, najveću pažnju među odbornicima privukla je Informacija o javnom prevozu, a nezadovoljstvo radom i uslovima javnog prevoza izrazili su odbornici i pozicije i opozicije.

Predsjednik Skupštine Zoran Talić istakao je da iznešene informacije treba da posluže nadležnim odjeljenjima da u saradnji sa prevoznicima rade na poboljšanju usluga javnog gradskog prevoza.

- Veliki broj žalbi građana se tiče upravo javnog prevoznika, a ove kritike treba prihvatiti i raditi kako bi uslovi bili što bolji – rekao je Talić.
Zamjenik gradonačelnika istakao je da ova informacija ne obuhvata samo buseve, već i taksi prevoznike, što je od velike važnosti za život grada i građana.

- Rasprava je bila dosta kvalitetna i došli smo do velikog broja zaključaka na kojim planiramo da radimo u budućem periodu, između ostalog i veći kvalitet usluge u javnom prevozu – naglasio je Amidžić.

Nezadovoljstvo uslovima, ali i cijenama u javnom prevozu izrazili su i opozicionari, a nezavisni odbornik Saša Lazić istakao je da je cijena autobusa u Banjaluci jedna od najviših u regionu.

- Nedopustivo je da pojedine kategorije nemaju besplatan prevoz i parking, jer popusti koje imaju nisu dovoljni. Takođe, uslovi u autobusima su veoma loši, jer je ružno vidjeti da u ljetnim mjesecima autobus vozi sa otvorenim vratima, jer nema klime u njemu – kazao je Lazić.

Odbornici su raspravljali i o podsticajima u poljoprivredi, a na dnevnom redu su se našli i izvještaji "Vodovoda", "Čistoće", "Toplane" i "Zavoda za izgradnju".

 

Kadrovska rješenja

Na dnevnom redu našli su se i Prijedlozi o imenovanju načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje i direktora Javne zdravstvene ustanove "Dom zdravlja".

Trenutno funkciju vršioca dužnosti u Odjeljenju obavlja Srđan Mijatović, dok je u istoj funkciji na čelu "Doma zdravlja" dr Nevena Todorović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana