JU ZZZ RS - Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 31. 01. 2018. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 31.01. 2018. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**********

OPŠTINA ISTOČNO NOVO SARAJEVO

 - SKUPŠTINA  -

 raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog mjesta direktora

JU Centar za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo

 

I - Opis poslova

Direktor Ustanove, shodno zakonu, obavlja sljedeće poslove:

- zastupa i predstavlja Ustanovu,

- odgovoran je za zakonitost rada Ustanove,

- predlaže osnove poslovne politike,

- predlaže program rada, finansijski plan i preduzima mjere za njihovo sprovođenje,

- predlaže akta koja donosi Upravni odbor,

- organizuje i rukovodi procesom rada,

- vodi poslovanje Ustanove,

- samostalno donosi odluke (odluku o zasnivanju radnog odnosa radnika, o prestanku radnog odnosa, o preraspodjeli radnog vremena i dr.),

- potpisuje kolektivni ugovor,

- imenuje i razrješava radnike sa posebnim ovlašćenjima i odgovornostima,

- odlučuje o raspoređivanju radnika na određene poslove i radne zadatke,

- izvještava o rezultatima rada i poslovanja u skladu sa Statutom i zakonom. Vrši i druge poslove predviđene Statutom, a naročito:

- učestvuje u radu Upravnog odbora i daje mišljenje i prijedloge samostalno ili koji se od njega zatraže,

- dužan je da obustavi od izvršenja nezakonite odluke, odluke koje su u suprotnosti sa opštim aktima, kao i odluke kojima se nanosi šteta u Ustanovi i da ih ponovo stavi na dnevni red organa koji je donio odluku, a da nakon toga, ukoliko te odluke ne budu ukinute od strane tog organa, o tome obavijesti osnivača u skladu sa Zakonom,

- odlučuje o pojedinačnim pravima, obavezama i odgovornostima radnika na radu i u vezi sa radom,

- obavlja i druge poslove koji spadaju u njegovu nadležnost u skladu sa Ustavom, zakonom i opštim aktima Ustanove.

II - Mandat

Direktor se imenuje na period od četiri (4) godine, uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

 III - Opšti uslovi za kandidate:

1. da su državljani Republike Srpske ili BiH,

2. da su stariji od 18 godina,

3. da nisu otpušteni iz državne službe na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini (bilo na nivou države ili entiteta) kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Republici Srpskoj, u periodu od tri godine prije dana objavljivanja upražnjenog mjesta,

4. da ne služe kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i da nisu pod optužnicom tog suda, a da se nisu povinovali nalogu da se pojave pred Sudom.

5. da nisu osuđivani za krivično djelo ili prekršaj koji ih čine nepodobnim za obavljanje dužnosti u navedenom organu,

6.  da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

IV - Posebni uslovi za kandidate

Direktor Ustanove imenuje se iz reda stručnih radnika. Stručni radnici su lica koja su stekla obrazovanje prvog ciklusa u trajanju od najmanje tri, a najviše četiri godine i vrednuju se sa najmanje 180, odnosno 240 ECTS bodova, odnosno imaju stručnu spremu stečenu prema zakonu koji reguliše visoko obrazovanje odgovarajućeg usmjerenja.

    Stručni radnici su radnici sljedećih zanimanja:

- diplomirani socijalni radnik, diplomirani pravnik, diplomirani psiholog, diplomirani sociolog, menadžer socijalne politike i socijalne zaštite, diplomirani pedagog, diplomirani specijalni pedagog i diplomirani defektolog (diplomirani specijalni edukator i rehabilitator).

- osim lica sa spiska stručnih radnika za direktora može biti imenovan i diplomirani ekonomista.

 Lice koje se imenuje za direktora mora da ima:

- najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u struci i

- položen stručni ispit za rad u organima uprave.

 V - Sukob interesa

Kandidati ne mogu obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske.

  Kandidati ne mogu biti lica koja su na funkciji u političkoj stranci.

VI - Potrebna dokumenta

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

- biografiju o kretanju u službi,

- ovjerenu kopiju diplome,

- uvjerenje o državljanstvu,

- ovjerenu kopiju lične karte,

- dokaz o radnom iskustvu,

- dokaz o položenom stručnom ispitu za rad u organima uprave,

- uvjerenje da se ne vodi krivični postupak,

 - potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu izjavu o ispunjavanju uslova iz podt. 3. i 4. tačke III konkursa,

-  dokaz da nije osuđivan za krivično djelo. 

-  potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu izjavu koja se odnosi na tačku V konkursa.

Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor Komisija za izbor će obaviti intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Prijave podnosilaca sa kojima Komisija za izbor ne stupi u kontakt u određenom roku, a nakon roka za podnošenje prijava, neće biti uzete u razmatranje u daljem procesu imenovanja.

Imajući u vidu ovlašćenja Ombudsmana, koja proističu iz člana 16. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske, vezano za prigovore na konačna imenovanja, postoji potreba stalnog uvida u podnesene dokumente, te iz tog razloga dokumenta priložena uz prijave na konkurs neće biti vraćana kandidatima.

VII - Rok za podnošenje prijave

 Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom, na adresu: Opština Istočno Novo Sarajevo, Stefana Nemanje br. 2, Komisija za izbor direktora  JU Centar za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo.

VIII - Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i u "Službenom glasniku Republike Srpske" i na njeb stranici opštine.

Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

***********************

JU OŠ "JOVAN DUČIĆ" ČAJNIČE

Igumana Vasilija bb Čajniče,

tel-faks 058/315-156;

tel 058/310-020; 058/310-021;                             

e-mail os190@skole.org

 raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Nastavnik/profesor tehničkog obrazovanja, 8 časova Centralna škola na određeno radno vrijeme do 31.8.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 Radnik stupa na  rad danom potpisivanja ugovora  o radu na određeno radno vrijeme.

 Prijavljeni kandidati treba da, osim uslova utvrđenih Zakonom o radu, a u skladu sa   članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, imaju:

       a)  završen prvi ciklus studijskog programa za slobodno radno mjesto i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od  tri godine ili ekvivalent;

       b)  položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

       v) ljekarsko uvjerenje, od nadležne zdravstvene ustanove, o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Rad u školi ne može obavljati lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.                   

Kandidati treba da ispunjavaju i uslove, iz član 3. tačka p). Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15), odnosno da im je u diplomi naveden stručni profil, propisan  za radno mjesto  na koje konkurišu.

  

Uz prijavu na konkurs (sa biografijom), potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, kandidati obavezno dostavljaju ovjerene fotokopije dokumenata, kojima dokazuju ispunjenost opštih uslova, i to:

1. Diplome o završenom obrazovanju (diploma mora biti priznata ukoliko nije stečena: na teritoriji SFRJ do 6. aprila 1992. godine, BiH i Republici Srbiji);

2. Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

3. Izvoda iz MK rođenih ili  lične karte;

4. Uvjerenja o državljanstvu;

5. Ljekarskog uvjerenja o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti za rad sa

učenicima koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora  po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

Uvjerenje o neosuđivanosti, za izabranog kandidata, škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

U prijavi na konkurs kandidati obavezno treba da navedu tačne adrese stanovanja i brojeve kontakt telefona (po mogućnosti brojeve mobilnih telefona).

U skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 102/14 i 45/16) biće vršeno bodovanje kandidata, po već  utvrđenim kriterijumima.

Ukoliko ispunjava opšte uslove, u radni odnos biće primljen kandidat koji ostvari najveći broj bodova, a po kriterijumima utvrđenim gore pomenutim Pravilnikom.

Kandidati treba da dostave ovjerene fotokopije dokumenata kojima dokazuju ispunjenost posebnih uslova koji se boduju, i to:

      1. Za prosječnu ocjenu tokom studiranja - dokument u formi dodatka diplomi koji

sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili u formi uvjerenja visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;

       2. Za vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica - dokument u formi

uvjerenja izdatog od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen (računa se ukupno vrijeme  čekanja na posao u stručnoj spremi zatraženoj konkursom, zaključno sa danom izdavanja uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica);

       3. Za  dužinu radnog staža – dokument  u formi uvjerenja o radnom stažu, izdatog od ranijeg poslodavca, koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi:

              - vrsta posla;

              - stepen stručne spreme i

              - dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla

Intervju sa  kandidatima, koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana 13.2.2018. godine, sa početkom u 12 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, pa ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.   

Konkurs  ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Dokumentacija poslata uz prijavu na konkurs se ne vraća.

Prijave na konkurs dostaviti na adresu škole, Igumana Vasilija bb,  73280 Čajniče, preporučeno ili direktno u školu.

*************

JU OŠ "SRBIJA" 

PALE, Dobrovoljnih davalaca krvi br. 22,

71420 Pale, Direktor: 057/222-200; Sekretar: 057/225-170;

Faks: 057/225-161; e-mail:[email protected]

  raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Profesor razredne nastave – 2 izvršioca, puna radna norma, na određeno vrijeme do povratka radnika sa porodiljskog odsustva.

U radni odnos primaju se lica sa radnim iskustvom ostvarenim na poslovima za koje se raspisuje javni konkurs i položen stručni ispit za rad u vaspitno obrazovnom procesu.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i članom 7. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" broj 102/14 i 45/16) kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS" broj 44/17) i članom 2. i 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik RS" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) Da je državljanin RS ili BiH što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) Da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) Da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

1) Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

3) Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

5) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

6) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca,

7) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Intervju sa kandidatima koji su blagovremeno dostavili potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se 12.2.2018. godine u 10.30 časova u prostorijama JU OŠ "Srbija" na Palama.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju a ukoliko se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs" na adresu škole Dobrovoljnih davalaca krvi br. 22, 71 420 Pale preporučenom pošiljkom ili direktno u školu.

********

JU SŠC "IVO ANDRIĆ" VIŠEGRAD

www.ssvisegrad.com

E-mail: ss74@skolers.org

 tel.+387(0)58630250, faks 630-481,

sekretar 630-470, računovodstvo 630-480 

Ul. Kralja Petra I br.16.

 raspisuje

KONKURS

za prijem radnika

 

Na određeno vrijeme

1. Profesor matematike, 1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, 18 časova – do povratka radnice sa porodiljskog odsustva,

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji osim  uslova propisanih Zakonom o radu – ("Službeni glasnik RS", broj: 1/2016), ispunjavaju i sljedeće uslove:

• Ima odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i zvanje propisano Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji ("Službeni glasnik RS", broj: 34/15 i 83/15), i srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik RS", broj: 29/12, 80/14 i 83/15).

• Ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

• Nije pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

• Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi,

Uz  prijavu (potpisanu od strane kandidata) za navedeni konkurs kandidati su dužni priložiti:

1. kratku biografiju;

2. uvjerenje o državljanstvu;

3. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte;

4. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji;

7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-inavlidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

10. potvrda o radnom stažu/ iskustvu  u struci, izdato od strane ranijeg poslodavca

kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla.

11. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi.

Procedura prijema u radni odnos kandidata regulisana je Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 102/14 i 42/16,).

Uvjerenje da lice nije pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv, dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (uvjerenje o neosuđivanosti) - zatražiće škola za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidat koji bude izabran na konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa, dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od šest mjeseci.

Rok za dostavljanje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja. Intervju i testiranje će se obaviti 12.2.2018. godine u 7.30 časova sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Napomena: Fond časova, naveden u konkursu, biće umanjen u novoj školskoj godini, zbog smanjenja broja odjeljenja u školi.

Ukoliko se na konkurs ne prijavi lice koje ispunjava uslove konkursa u razmatranje će se uzeti prijave kandidata koji ispunjavaju osnovni uslov u pogledu stručne spreme predviđene Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji ("Službeni glasnik RS" broj: 34/15 i 83/15), i srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik RS", broj: 29/12, 80/14 i 83/15).

Prijave slati na adresu: JU Srednjoškolski "Ivo Andrić" Višegrad, ulica Kralja Petra I broj 16, 73240 Višegrad, sa naznakom "Za konkurs".

         *********************                                                                                                                                                                                                                      

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

objavljuje

 KONKURS

       

Organizaciona jedinica: Mašinski fakultet Istočno Sarajevo

1. Za izbor u zvanje vanrednog profesora za užu naučnu oblast Mašinstvo.....1 izvršilac

2. Za izbor u zvanje  višeg asistenta za užu naučnu oblast Mašinstvo.....1 izvršilac

3. Za izbor u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Hidrotermika i termoenergetika...........................................................................................1 izvršilac

Vuka  Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

Organizaciona jedinica: Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo

1. Za izbor u zvanje višeg asistenta  za užu naučnu oblast Elektroenergetika...1 izvršilac

        

Vuka  Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

Organizaciona jedinica: Pravni fakultet Pale

1. Za izbor u zvanje vanrednog profesora za užu naučnu oblast Krivično pravo i krivično procesno pravo.........................................................................1 izvršilac

Alekse Šantića 3, 71 420 Pale

Organizaciona jedinica: Tehnološki fakultet Zvornik

1. Za  izbor u zvanje vanrednog profesora za užu naučnu oblast Hemijske tehnologije............................................................................................1 izvršilac

Karakaj bb, 75 400 Zvornik

Organizaciona jedinica: Filozofski fakultet Pale

KATEDRA ZA RAČUNARSKE NAUKE I SISTEME

1. Za izbor u zvanje asistenta za užu naučnu oblast Računarske nauke....1 izvršilac

KATEDRA ZA FIZIKU

2. Za izbor u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Fizika kondenzovane materije.........................................................................................................1 izvršilac

Alekse Šantića 1, 71 420 Pale

Organizaciona jedinica: Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo

1. Za izbor u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Ratarstvo...........1 izvršilac                

Vuka  Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

Kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu posebne uslove utvrđene čl. 77, 78. i 87. Zakona o visokom obrazovanju.

Uz prijavu na konkurs kandidati prilažu:

-  ovjerene kopije diploma o stečenoj visokoj spremi i magistraturi, odnosno dokaz o završenom drugom ciklusu studija (za izbor u zvanje višeg asistenta) i ovjerenu kopiju doktorske diplome (za izbor u nastavna zvanja),

- izvod iz matične knjige rođenih,

- dokaz o izboru u zvanje (ako je ranije biran),

- kratku biografiju i bibliografiju kao i dokaze o ispunjenosti uslova za izbor u  zvanje u koje se bira u skladu sa članovima 77, 78. i 87. Zakona o visokom obrazovanju, kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.

Sa kandidatima koji su podnijeli uredne, potpune i blagovremene prijave na konkurs biće obavljen intervju.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa na adrese organizacionih jedinica.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***************

                                                                          

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU                                                                      

raspisuje

JAVNI KONKURS

 

za prijem radnika

I

Javni konkurs za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto:

1. Čuvar-ložač-portir na OJ Medicinski fakultet Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Broj izvršilaca: 1;

II

Kandidati su dužni ispunjavati opšte uslove propisane Zakonom o radu, Pravilnikom o radu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i sljedeće posebne uslove:

Posebni uslovi za radno mjesto čuvar-ložač-portir:

- III stepen stručne spreme, KV;

-  jedna godina radnog iskustva;

III

Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1. original ili ovjerenu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih;

2. original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine koje ne smije biti starije od šest mjeseci;

3. ovjerenu izjavu da kandidat nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova na Univerzitetu;

4. ovjerenu izjavu da nije otpušten iz organa uprave ili javne ustanove kao rezultat disciplinske mjere;

5. original ili ovjerenu kopiju uvjerenja izdatog od strane nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;

6. ovjerenu kopiju diplome ili svjedočanstva o završenoj stručnoj spremi;

7. dokaz o radnom iskustvu;

Nakon provođenja konkursne procedure, a prije zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je  dužan dostaviti dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

III

Sa kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove obaviće se testiranje i intervju.

O vremenu i mjestu obavljanja testiranja i intervjua, kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

IV

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa  u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Univerzitet u Istočnom Sarajevu - Rektorat - Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo sa naznakom "Prijava na Javni konkurs za prijem radnika na neodređeno vrijeme sa naznakom radnog mjesta i organizacione jedinice".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

****************

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU                                                                      

raspisuje

PONIŠTENjE KONKURSA

Konkurs za prijem radnika na neodređeno vrijeme objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske",  dana 17.1.2018. godine, poništava se u dijelu koji se odnosi na prijem radnika na radno mjesto kućni majstor na Medicinskom fakultetu Foča na poziciji označenoj pod rednim brojem 1.

*********

JU OŠ "SVETI SAVA"

ROGATICA

Preobraženjska bb.                                           

Imejl-adresa: [email protected]

tel/faks: 058 415-261

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik fizike, 1 izvršilac za 2 časa sedmično, na određeno vrijeme od dana

prijema do 30.6.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2. Nastavnik hemije, 1 izvršilac za 2 časa sedmično, na određeno vrijeme od dana

prijema do 30.6.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3. Nastavnik ruskog jezika, 1 izvršilac za 6 časa sedmično, na određeno

vrijeme od dana prijema do 9.5.2018. godine, odnosno povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4. Nastavnik biologije, 1 izvršilac za 2 časa sedmično, na određeno vrijeme od

dana prijema do 30.6.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom i

5. Nastavnik fizike, 1 izvršilac puna norma, na određeno vrijeme od dana prijema

do povratka odsutnog radnika, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i članom 7. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 102/14 i 45/16) kandidat treba da ispunjava  uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17) i članom 3. tačka m), o), đ) i nj) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, i

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

1) diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom  procesu,

3) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

5) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko- invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko- invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u ponedjeljak, 12.2.2018. godine, u 10 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana