JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 17.10. 2018. godine

JU ZZZRS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 17.10. 2018. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 17.10. 2018. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**************

***********************

"NOVA DI VRBAS" DOO

BANjALUKA

raspisuje

OGLAS

Za prijem u radni odnos radnika na određeno vrijeme uz mogućnost zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme, za rad na poslovima:

1. Tapetar

Ukupno 1 izvršilac

Uslovi:

Pored opštih uslova utvrđenih zakonom kandidat mora ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

Pod 1.

Stručna sprema: KV tapetar, poželjno radno iskustvo.

Oglas ostaje otvoren dok se ne popune radna mjesta, a prijave se dostavljaju na adresu "Nova DI Vrbas" d.o.o. Banjaluka, Braće Pišteljić 4, lično ili putem pošte. Za sve dodatne informacije možete sa nama kontaktirati na telefon br. 051/348-620.

*******

"CENTRAL COMPANY " DOO BANjALUKA

raspisuje

OGLAS

za prijem u radni odnos:

- Automehaničar........................................................ (1 izvršilac)

Kandidati pored opštih uslova određenih Zakonom o radu treba da posjeduju i sljedeće uslove:

- KV/SSS/VKV automehaničar (opciono autoelektričar ili drugo srodno zanimanje)

- Poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima

Zainteresovani kandidati svoje prijave sa naznakom "prijava za posao" mogu poslati na i-mejl adresu [email protected], lično dostaviti u prostorije uprave preduzeća "Central Company " d.o.o. svakim radnim danom od 8 do 16 časova ili poslati putem pošte na adresu:

"Central Company " d.o.o.

Braće Mažar i majke Marije 48,

78000 Banjaluka.

Za sve dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju i putem kontakt telefona 051/223-131.

***********

JU CSŠ "PETAR KOČIĆ" SRBAC

UL. DANKA MITROVA 5, 78420 SRBAC

KONKURS

za prijem radnika

1.      Nastavnik pravoslavne vjeronauke (5 časova), sa radnim iskustvom na određeno vrijeme, do 31.8.2018. godine.

2.      Nastavnik islamske vjeronauke (1 čas), sa radnim iskustvom na određeno vrijeme, do 31.8.2018. godine.

3.      Profesor mašinske grupe predmeta (9 časova) sa radnim iskustvom na određeno vrijeme, 31.8.2018. godine.

        Pored uslova predviđenih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u stručnim tehničkim i srednjim stručnim školama.

        Prijem radnika vrši se u skladu s Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Potrebna dokumenta:

1. prijava na konkurs potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje

2. izvod iz matične knjige rođenih

3. uvjerenje o državljanstvu

4. ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena

6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica

7. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom (uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla). Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnog lica, škola će službenim putem pribaviti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni uz prijavu dostaviti ovjerene fotokopije priloženih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje i intervju 29.10.2018. u 13 časova u prostorijama škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave na konkurs neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

        Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti na adresu: JU Centar srednjih škola "Petar Kočić" Srbac, ulica Danka Mitrova 5, 78420 Srbac.

        Kontakt telefon 051-740-135.

**********

"ROUTING" DOO BANjALUKA

UL. I KRAJIŠKOG KORPUSA 16

78 000 BANjALUKA

OGLAS

1.      Podaci o poslodavcu: "Routing" d.o.o. Banjaluka, ul. I Krajiškog korpusa 16, 78 000 Banjaluka, elektronska pošta: infoŽroutingbl.com

2.      Broj izvršilaca: 1

3.      Rad na: neodređeno vrijeme

4.      Oglas ostaje otvoren do: 26.10.2018. godine

Opis radnog mjesta:

1.      Diplomirani inženjer građevinarstva, smjer konstruktivni ............................ 1 izvršilac

Uslovi:

1.      vozačka dozvola B kategorije.

Uz prijavu treba priložiti:

1.      CV

Prijave se mogu dostaviti lično, putem pošte ili elektronskim putem na navedene adrese sa naznakom "prijava na oglas".

***********

OPŠTINA ČELINAC   

UL. PRVOG KRAJIŠKOG PROLETERSKOG BATALjONA 50

 raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta u

Opštinskoj upravi opštine Čelinac

I

U Opštinsku upravu opštine Čelinac prima se u radni odnos na neodređeno vrijeme, u statusu službenika:

- u Odjeljenje za opštu upravu, Odsjek za poslove prijemne kancelarije i mjesnih kancelarija

1) Stručni saradnik za kancelarijsko poslovanje.....................................1 izvršilac

 - u Odjeljenju za finansije

2) Stručni saradnik za investicije i upravljanje sredstvima ................1 izvršilac

 II - Opis poslova

Za radno mjesto pod rednim br. 1): - vodi osnovnu evidenciju o jedinicama dokumentacije po utvrđenom sistemu decimalne klasifikacije djelatnosti organa uprave; vodi pomoćne evidencije: popis akata, knjigu računa za primljenu finansijsku dokumentaciju (fakture, knjižna obavještenja i dr.), knjigu reversa i knjigu putnih naloga; vodi rokovnik predmeta i akata; vrši klasifikaciju i zavođenje predmeta i akata; administrativno-tehnička obrada (zaduživanje akata, spajanje i dijeljenje predmeta, obnavljanje spisa, osnivanje i formiranje predmeta i dr.); razvođenje predmeta i akata za tekuću godinu, čuvanje i upravljanje dokumentacijom do predaje iz priručne u glavnu arhivu; učestvuje u izradi izvještaja o stanju rješavanja prvostepenih upravnih predmeta u kojima je postupak pokrenut po zahtjevu stranke ili po službenoj dužnosti; otprema poštu putem javne poštanske službe, vlastite kurirske službe ili neposrednom predajom adresaturi i vodi propisane evidencije o otpremi; izdaje radne knjižice, poništava, zamjenjuje, izdaje duplikate radne knjižice i vodi registar izdatih radnih knjižica: vrši ovjeru potpisa, prepisa i rukopisa i vodi upisnik o izvršenim ovjerama; čuva i upotrebljava pečate organa i službi Opštinske uprave u skladu sa važećim pravilnikom; prima tendersku dokumentaciju i vodi evidenciju njenom o prijemu; izdaje uvjerenja, kućne liste i sl.; prima podneske građana i pruža stručnu pomoć u vezi sa podnošenjem podnesaka radi bržeg ostvarivanja prava i izvršavanja obaveza kod Opštinske uprave; obavlja i druge poslove koje odredi načelnik odjeljenja.

Za radno mjesto pod rednim br. 2): zaprima ugovore o investicijama; vodi evidenciju o potpisanim investicijama i dostavlja glavnom knjigovođi; vrši kontrolu računa (situacija) sa potpisanim ugovorima; sačinjava izvještaje i preglede o ugovorenim i izvršenim investicijama (kapitalna ulaganja); usklađuje raspoloživa sredstva za izmirenje obaveza; dnevno prati priliv i odliv sredstava po vrstama na mjesečnom, kvartalnom i godišnjem nivou; obrađuje primljene i eksterne podatke i predmete; vodi evidenciju o svim primljenim i utrošenim kreditnim sredstvima, tekućim i kapitalnim pomoćima; obavlja i druge poslove koje mu odredi načelnik odjeljenja.

III - Opšti uslovi

1. da su državljani Republike Srpske, odnosno BiH,

2. da su stariji od 18 godina,

3. da imaju opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nisu otpušteni iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije dana objavljivanja javnog konkursa,

6. da se na kandidate ne odnose odredbe člana IX tačka 1. Ustava BiH (da ne služe kaznu izrečenu presudom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nisu pod optužnicom, a da se nisu povinovali naredbi da se pojave pred Tribunalom),

7. da nisu u sukobu interesa, odnosno da ne obavljaju dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa čl. 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 97/16).

IV - Posebni uslovi:

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto:

-       1) SSS, društvenog smjera, IV stepen stručne spreme, šest mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u upravi, poznavanje rada na računaru.

-       2) VSS društvenog ili tehničkog smjera ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, položen stručni ispit za rad u upravi, jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, odnosno odgovarajućeg zvanja, poznavanje rada na računaru.

V - Potrebna dokumenta

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni da prilože dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1.      uvjerenje o državljanstvu,

2.      biografija,

3.      izvod iz matične knjige rođenih,

4.      ovjerenu kopiju diplome,

5.      uvjerenje da se ne vodi krivični postupak, ne starije od šest mjeseci,

6.      uvjerenje da nisu osuđivani za krivično djelo, ne starije od šest mjeseci,

7.      dokaz o radnom iskustvu,

8.      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima,

9.      ovjerenu izjavu o ispunjavanju opštih uslova iz tačke III podt. 5, 6, 7.

10.    dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidat, po završetku izborne procedure.

Sve kopije dokumenata moraju biti ovjerene kod nadležnog organa.

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove javnog konkursa konkursna komisija obaviće intervju. O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

VI - Objavljivanje

Javni konkurs biće objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske" i u dnevnom listu "Glas Srpske". Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno rok za podnošenje prijava računaće se od dana poslednjeg objavljivanja.

VII - Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 (petnaest) dana od dana posljednjeg objavljivanja ovog konkursa. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje. Prijave se mogu dostaviti putem prijemne kancelarije opštine Čelinac ili putem pošte na adresu: Opština Čelinac, ul. Prvog krajiškog proleterskog bataljona 50, sa naznakom prijava na javni konkurs (broj i datum konkursa). Kontakt osoba Nebojša Jungić, telefon 051/551-012.

Ukoliko više kandidata na rang-listi imaju isti broj bodova, prednost će imati kandidat koji ima status člana PPB i RVI, kako je propisano članovima 36, 54. i 73. Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 134/11, 09/12 i 40/12). Da bi ostvarili navedenu prednost, kandidati su dužni da prilože odgovarajući dokaz o ispunjavanju uslova iz članova 30. 39. i 60. Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

***********

"CARMEN LINE "

UL. NIKOLE PAŠIĆA BR. 116, TRN (LAKTAŠI)

"Preduzeće "CARMEN LINE " iz Trna (Laktaša), ul. Nikole Pašića br. 116

prima

u radni odnos:

1.)    Radnik u proizvodnji - NK 1 izvršilac

(opis poslova: peglanje odjevnih predmeta)

Iskustvo je poželjno ali ne i obavezno.

Prijave dostaviti na adresu:

"CARMEN LINE " d.o.o., ul. Nikole Pašića br. 116, 78252 TRN

lično ili putem pošte.

([email protected])

Sve dodatne informacije na telefon 051/585-585.

*********

JU SŠC "JOVAN DUČIĆ" KNEŽEVO

UL. DUJKA KOMLjENOVIĆA BB

raspisuje:

KONKURS

za popunu slobodnog radnog mjesta sa radnim iskustvom

a) nastavnika za nastavni predmet:

1.      Informatika.............................. 2 časa, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najdalje do 24.12.2018. godine.

Kandidati pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama. Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Kriterijumi za bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata za prijem u radni odnos u školi su:

1) prosjek ocjena tokom studiranja,

 2) vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica, koju vodi Zavod za zapošljavanje, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

3) rezultati ostvareni na intervjuu i testu,

4) radni staž kandidata

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1.      da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.      da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3.      da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa i

4.      da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

- Uvjerenje o neosuđivanosti iz tačke 4. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

1. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

3. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,

6. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko/invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca,

7. uvjerenje opštinskog/ gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida a Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama škole dana 31.10.2018. godine sa početkom u 12.30 časova.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova dostaviti na adresu:

JU Srednjoškolski centar "Jovan Dučić", Dujka Komljenovića b.b., Kneževo.

*********

KOLEDž KOZMETOLOGIJE I ESTETIKE BANjALUKA

MLADENA STOJANOVIĆA 29, BANjA LUKA 

Telefon: 051-236-136

E-mail: [email protected]

raspisuje

OGLAS

za rad na određeno vrijeme:

Administrativni radnik ......................... 2 izvršioca

Uslovi:

- VSS, VII stepen

- završen filozofski/pravni/ekonomski fakultet

- pripravnik, bez radnog iskustva.

Radnik na koledžu ........................... 1 izvršilac

- VSS

- završen fakultet zdravstvene njege.

- pripravnik, bez radnog iskustva.

Prednost imaju djeca poginulih boraca.

Mjesto rada: Banjaluka

Oglas ostaje otvoren do 25.10.2018. godine.

Prijave dostaviti na adresu:

VŠ "Koledž kozmetologije i estetike" Banjaluka

Ulica Dr Mladena Stojanovića 29, Banjaluka

E-mail: [email protected]

**********

GRAD BANjALUKA

raspisuje

JAVNI KONKURS

 

za popunu upražnjenih radnih mjesta

u Gradskoj upravi grada Banjaluka

I

 U Gradsku upravu grada Banjaluka prima se u radni odnos, u statusu službenika:

u Odjeljenju za opštu upravu:

1.      Stručni saradnik za pružanje pomoći građanima u prijemnoj kancelariji........................................................................................1 izvršilac

2.      Stručni saradnik za ovjere potpisa, rukopisa i prepisa.......1 izvršilac

u Odjeljenju za prostorno uređenje:

3.      Samostalni stručni saradnik za pravne poslove za velike investicione objekte...................................................................................................1 izvršilac

 u Odjeljenju za komunalne poslove:

4. Viši stručni saradnik za reklamne medije.................................1 izvršilac

u Odjeljenju za saobraćaj i puteve:

5. Samostalni stručni saradnik za ekonomske poslove..................1 izvršilac

u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu:

6. Viši stručni saradnik za evidencije............................................1 izvršilac

 7. Samostalni stručni saradnik za poslove kategorizacije i saradnje sa  boračkim organizacijama................................................................1 izvršilac

u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje:

8. Samostalni stručni saradnik za formiranje evidencije o imovini grada......................................................................................................1 izvršilac

u Odsjeku za pravna pitanja i propise:

9. Stručni saradnik za administrativno-tehničke poslove.........1 izvršilac

u Stručnoj službi Skupštine grada:

10. Viši stručni saradnik za ekonomske poslove u kabinetu predsjednika Skupštine grada.....................................................1 izvršilac

 U Gradsku upravu grada Banjaluka prima se u radni odnos, u statusu namještenika:

u Odjeljenju za opštu upravu:

11. Kurir..................................................................................................1 izvršilac

u Službi za zajedničke poslove:

12. Čistač.................................................................................................4 izvršioca

II - Opis poslova

 Opis poslova koje obavlja stručni saradnik za pružanje pomoći građanima u prijemnoj kancelariji

 Obavlja sljedeće poslove:

-       pruža pomoć građanima - kod izdavanja brojeva na uređaju "red-sistem";

-       pruža pomoć i potrebne informacije korisnicima usluga u šalter-sali;

-       pomaže građanima u popunjavanju obrazaca u prijemnoj kancelariji;       

-       na vrijeme obavještava osobe, zadužene za održavanje pojedinih sistema o eventualnoj tehničkoj neispravnosti;

-       obavlja i druge poslove - po nalogu gradonačelnika, šefa odsjeka i načelnika odjeljenja;

-       za svoj rad, odgovoran je šefu odsjeka i načelniku odjeljenja.

 Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, prvog zvanja.

Opis poslova koje obavlja stručni saradnik za ovjere potpisa, rukopisa i prepisa

 Obavlja sljedeće poslove:   

-       obavlja poslove ovjere potpisa, rukopisa i prepisa - na osnovu zakona i uputstva;

-       vrši prijem stranaka i podnesaka građana i pravnih lica, radi obavljanja poslova ovjere potpisa, rukopisa i prepisa;         

-       obavlja i druge poslove - po nalogu gradonačelnika, šefa odsjeka i načelnika odjeljenja;

-       za svoj rad odgovoran je šefu odsjeka i načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, prvog zvanja.

Opis poslova koje obavlja samostalni stručni saradnik za pravne poslove za velike investicione objekte

Obavlja sljedeće poslove:

-       obavlja poslove vezane za prikupljanje i davanje svih potrebnih informacija investitorima za realizaciju velikih investicionih projekata, pruža neposredno stručnu pomoć, kompletira dokumentaciju, pribavljanje saglasnosti u ime i za račun investitora i druge neophodne dokumente za brzo izdavanje lokacijskih uslova i građevinskih dozvola i o toku postupka kao i o rokovima u kojima mora biti okončan obavještava načelnika odjeljenja i gradonačelnika;

-       formiranje i ažuriranje setova informacija, vodiča i uputstava za potrebe investitora;

-       vodi najsloženije upravne postupke izdavanja građevinskih priprema rješenja u predmetima građevinskih dozvola;

-       neposredno organizuje i kontroliše izvršenje poslova iz djelokruga izdavanja građevinskih za velike investicione objekte;

-       koordinira rad sa drugim odsjecima i odjeljenjima u okviru Gradske uprave u oblasti izdavanja dozvola za izgradnju velikih investicionih objekata;

-       koordinira rad sa stručnim organizacijama i ustanovama koji učestvuju u postupku izdavanja dozvola za izgradnju velikih investicionih objekata;

-       obrađuje žalbe i dostavlja drugostepenom organu;

-       izrađuje prijedloge izjašnjenja odjeljenja u sudskim i upravnim postupcima koji se vode protiv akata odjeljenja;

-       prima stranke i daje uputstva i pravne savjete iz oblasti izgradnje investicionih objekata;

-       prati zakonodavne i druge propise i predlaže mjere i inicijative za njihovo poboljšanje;

-       odgovoran je za zakonitost vođenja postupaka - iz djelokruga svog rada;

-       obavlja i druge poslove - po nalogu šefa odsjeka, načelnika odjeljenja i gradonačelnika;

-       za svoj rad, odgovoran je šefu odsjeka i načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, prvog zvanja.

Opis poslova koje obavlja viši stručni saradnik za reklamne medije

 Obavlja sljedeće poslove:

-       vodi upravni postupak, priprema, izrađuje i parafira nacrte rješenja o komunalnoj taksi i naknadi za isticanje reklamnih poruka na postavljenim reklamnim medijima i drugih upravnih akata i akata poslovanja u okviru svoje nadležnosti;

-       učestvuje u radu stručnih komisija;

-       priprema tehničke podatke za nacrte rješenja/zaključaka kojima se zahtjev podnosioca odbija/odbacuje, odnosno prisustvuje raspravama radi davanja stručnog mišljenja;

-       kontroliše urbanističko-tehničke uslove i stručna mišljenja, izrađena od strane ovlaštenih preduzeća, sa stanovišta saobraćaja i svojim potpisom potvrđuje da su ona u skladu sa važećom prostorno-planskom dokumentacijom i važećim propisima;

-       po potrebi i nalogu načelnika odjeljenja obavlja poslove u vezi sa pripremom odobrenja za privremeno zauzimanje javnih površina (prikuplja podatke na terenu, priprema dokumentaciju, pribavlja tehničku i drugu dokumentaciju, vrši obračun naknade za privremeno zauzimanje javnih površina);

-       vodi evidenciju i priprema uvjerenja u skladu sa zakonom;

-       izdaje uvjerenja o toku postupka;

-       vrši prijem stranaka;

-       daje stručna mišljenja, te učestvuje u pripremi analiza, informacija i programa iz svoje nadležnosti;

-       odgovara za zakonitost vođenja postupaka iz djelokruga svog rada;

-       sprovodi mjere zaštite na radu i zaštite od požara i mjere u vezi sa korištenjem i čuvanjem imovine u odsjeku;

-       sprovodi mjere zaštite životne sredine u skladu sa važećom zakonskom regulativom;

-       obavlja i druge poslove po nalogu gradonačelnika, šefa odsjeka i načelnika odjeljenja;

-       za svoj rad odgovoran je šefu odsjeka i načelniku odjeljenja.

       

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja samostalni stručni saradnik za ekonomske poslove

 Obavlja sljedeće poslove:

-       učestvuje u izradi programa iz nadležnosti odjeljenja (dugoročnih i godišnjih);

-       prati ostvarenje finansijskih sredstava i predlaže mjere i rješenja;

-       prati realizaciju finansijskih obaveza po osnovu zaključenih ugovora;

-       prati regulativu iz svoje oblasti i predlaže njeno poboljšanje;

-       poslovi javnih nabavki iz nadležnosti odjeljenja;

-       obavlja i druge poslove po nalogu gradonačelnika i načelnika odjeljenja;

-       za svoj rad odgovoran načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja viši stručni saradnik za evidencije

        Obavlja sljedeće poslove:

-       sarađuje sa nadležnim državnim organima, organizacijama i institucijama iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       vodi evidencije izdatih rješenja i utvrđenih prava po rješenjima iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       vrši obračun novčanih primanja (odnosno zaostalih potraživanja po utvrđenom pravu, nakon sprovedenog ponovnog postupka) kao i obračun eventualnih preužitaka korisnika novčanih prava;

-       vodi evidenciju o kretanju predmeta korisnika novčanih primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite i kategorizacije boraca;

-       izlistava i kontroliše finansijske kartice korisnika novčanih primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       vrši prijem stranaka - vezano za isplatu iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       izdaje uvjerenja korisnicima novčanih primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite o činjenicama - saglasno podacima iz evidencije;

-       sarađuje sa "Poštama Srpske" u vezi neisplaćenih novčanih primanja za korisnike iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       obavlja administrativno-tehničke poslove iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       vodi i druge evidencije po nalogu načelnika odjeljenja;

-       obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja i gradonačelnika;

-       za svoj rad, odgovoran je načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja samostalni stručni saradnik za poslove kategorizacije i saradnje sa boračkim organizacijama

        Obavlja sljedeće poslove:

-       prima stranke, daje uputstva i pravne savjete iz oblasti boračko-invalidske zaštite;

-       vodi upravni postupak u prvom stepenu i priprema rješenja u predmetima kategorizacije boraca;

-       prevodi i priprema rješenja - u postupku prevođenja rješenja kategorizacije;

-       prati postupak o izvršenoj reviziji i žalbenom postupku i priprema rješenja u ponovnom postupku;

-       vodi internu evidenciju kategorisanih boraca;

-       obavlja poslove - po nalogu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite;

-       prati rad boračkih organizacija;

-       obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja i gradonačelnika;

-       za svoj rad odgovoran je načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja samostalni stručni saradnik za formiranje evidencije o imovini grada

 Obavlja sljedeće poslove:

-       vrši unos podataka o nepokretnostima korišćenjem programa/softvera, na osnovu formirane dokumentacije za svaku pojedinačnu nepokretnost;

-       pribavlja i obrađuje pravne, tehničke i druge podatke od drugih organizacionih jedinica Gradske uprave grada Banjaluka, koji se odnose na nepokretnu imovinu grada,

-       pribavlja i obrađuje podatke i dokumentaciju o nepokretnostima iz evidencija koje po službenoj dužnosti vode republički organi uprave, javne ustanove i preduzeća kao i gradske institucije, javna preduzeća i javne ustanove,

-       sređuje, obrađuje, evidentira i čuva dokumentaciju na osnovu koje je formirana evidencija o imovini kao što su: zemljišno-knjižni izvaci, posjedovni listovi, kopije katastarskih planova, izvodi iz regulacionih planova, ugovori, rješenja, presude, građevinske i upotrebne dozvole i sl.

-       ažurira bazu podataka, prikuplja i statistički obrađuje podatke i dostavlja izvještaje šefu odsjeka, te izrađuje analitičko-informativne materijale;

-       priprema, izrađuje i parafira sve akte poslovanja iz nadležnosti odsjeka za evidenciju i upravljanje nepokretnom imovinom grada;

-       priprema i prelaže pokretanje inicijativa za projekte izgradnje stanova za rješavanje stambenih pitanja mladih bračnih parova, boraca, invalida, socijalnih i drugih kategorija građana, pod najpovoljnijim uslovima;

-       vrši snimanje i analizu postojećeg stambenog fonda, utvrđivanje realnih stambenih potreba, izradu prijedloga programa, prikupljanje podatka i realizaciju uknjižbi za rješavanje stambenih pitanja mladih bračnih parova, boraca, invalida, socijalnih i drugih kategorija građana, pod najpovoljnijih uslovima;

-       izrađuje program stambene izgradnje stanova u svojini grada, kao i način pribavljanja stanova za potrebe rješavanja stambenih potreba boraca, invalida, socijalnih slučajeva i sl.;

-       izrađuje prijedloge za alternativni smještaj građana i njihovo stambeno zbrinjavanje u slučaju elementarnih nepogoda;

-       pribavlja dokumentaciju za utuživanje zakupaca i korisnika poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža - koji nisu izmirili preuzete obaveze i obavljanje drugih stručnih poslova, vezano za pokrenute postupke pred nadležnim sudovima;

-       dostavlja tražene podatke iz elektronske baze podataka i sačinjava izvještaje o imovini grada Banjaluka,

-       obavlja i druge poslove - po nalogu gradonačelnika, načelnika odjeljenja i šefa odsjeka;

-       za svoj rad odgovoran je šefu odsjeka i načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja stručni saradnik za administrativno-tehničke poslove

 Obavlja sljedeće poslove:

-       vrši prepis rukopisa, rješenja, odluka, zaključaka i drugih materijala;

-       izrađuje, zapisnike i druga akta - po nalogu šefa odsjeka;

-       vrši zavođenje primljenih i arhiviranih predmeta u aplikaciju, prati arhiviranje predmeta po izvršiocima i o tome obavještava šefa odsjeka;

-       vodi evidenciju o prisustvu radnika na poslu i o tome obavještava šefa odsjeka;

-       obavlja ostale administrativno-tehničke i operaterske poslove za potrebe odsjeka;

-       čisti i održava sredstva rada koja pri radu koristi;

-       obavlja i druge poslove - po nalogu šefa odsjeka i gradonačelnika;

-       za svoj rad, odgovoran je šefu odsjeka.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja viši stručni saradnik za ekonomske poslove u kabinetu predsjednika Skupštine grada

Obavlja sljedeće poslove:

- obavlja stručne ekonomske poslove za potrebe kabineta predsjednika Skupštine grada i Stručne službe Skupštine grada;

- po potrebi izrađuje finansijske izveštaje za potrebe kabineta predsjednika Skupštine grada i Stručne službe Skupštine grada;

- učestvuje u izradi budžetskih prijedloga za potrebe Stručne službe Skupštine grada;

- sarađuje sa nadležnim državnim institucijama, ustanovama i preduzećima u poslovima iz svoje nadležnosti po odobrenju predsjednika i sekretara Skupštine grada;

- koordiniše rad Stručne službe Skupštine grada sa drugim organizacionim jedinicama Gradske uprave u stručnim ekonomskim poslovima;

- odgovoran je za primjenu internih kontrolnih postupaka i procedura, propisanih za djelokrug njegovog rada;

- aktivno učestvuje u unapređenju sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001, iz djelokruga svog rada;

- aktivno učestvuje u dopuni novim sadržajem i ažuriranju postojećeg sadržaja veb stranice grada Banjaluka, iz djelokruga svog rada;

- obavlja i druge poslove - po nalogu sekretara Skupštine grada i gradonačelnika;

- za svoj rad odgovoran je sekretaru Skupštine.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, trećeg zvanja.

Opis poslova koje obavlja kurir

 Obavlja sljedeće poslove:   

-       vrši dostavu obične pošte i pošte sa dostavnicama;   

-       dostavlja materijal za sjednicu Skupštine grada i radna tijela Skupštine grada;

-       dostavlja poštu putem interne dostavne knjige - organima Gradske uprave;

-       preuzima prispjelu poštu za organe uprave od PTT-a;  

-       obavlja i druge poslove u vezi sa dostavom pošte;

-       obavlja i druge poslove - po nalogu gradonačelnika, šefa odsjeka i načelnika odjeljenja;

Opis poslova koje obavlja čistač

 Obavlja sljedeće poslove:

-       čisti poslovni prostor, opremu i inventar;

-       pere i čisti vozila;

-       prijavljuje kvarove na sredstvima rada;

-       obavlja i druge poslove - po nalogu šefa održavanja, načelnika službe i gradonačelnika;

-       za svoj rad, odgovoran je šefu održavanja i načelniku službe.

Kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove za prijem u radni odnos.

III - Opšti uslovi

        Opšti uslovi koje mora ispunjavati kandidat:

1.      da je državljanin RS, odnosno BiH;

2.      da je stariji od 18 godina;

3.      da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

4.      da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u Gradskoj upravi jedinice lokalne samouprave;

5.      da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa;

6.      da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član IX stav 1. Ustava BiH;

7.      da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika, odnosno namještenika u Gradskoj upravi, u skladu sa članovima od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

IV - Posebni uslovi

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto stručni saradnik za pružanje pomoći građanima u prijemnoj kancelariji, su:

-       SSS - srednja škola - IV stepen;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       šest (6) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto stručni saradnik za ovjere potpisa, rukopisa i prepisa, su:

-       SSS - srednja škola - IV stepen;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       šest (6) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto samostalni stručni saradnik za pravne poslove za velike investicione objekte, su:

-       VSS - dipl. pravnik - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 240 ECTS;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

- tri (3) godine radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto viši stručni saradnik za reklamne medije, su:

-       VSS - inženjerstvo, tehnologija, građevinarstvo, društvene nauke - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 180 ECTS;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

- devet (9) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

- položen vozački ispit "B" kategorije;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto samostalni stručni saradnik za ekonomske poslove, su:

-       VSS - dipl. ekonomista - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 240 ECTS;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       jedna (1) godina radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

 Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto viši stručni saradnik za evidencije, su:

-       VS/VSS - društvenog smjera ili obrazovnog smjera - viša stručna sprema ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 180 ECTS;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       devet (9) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto samostalni stručni saradnik za poslove kategorizacije i saradnje sa boračkim organizacijama, su:

-       VSS - dipl. pravnik - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 240 ECTS;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       jedna (1) godina radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto samostalni stručni saradnik za formiranje evidencije o imovini grada, su:

-       VSS - dipl. pravnik - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 240 ECTS;

- položen stručni ispit za rad u upravi;

- jedna (1) godina radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

- položen vozački ispit "B" kategorije;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto stručni saradnik za administrativno-tehničke poslove, su:

-       SSS - srednja škola - IV stepen;

-       položen stručni ispit za rad u upravi;

-       šest (6) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

-       poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto viši stručni saradnik za ekonomske poslove u kabinetu predsjednika Skupštine grada, su:

-       VSS - dipl. ekonomista - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 180 ECTS;

- položen stručni ispit za rad u upravi;

- jedna (1) godina radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

- poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto kurir, su:

-       SSS - srednja škola - IV stepen;

-       položen vozački ispit "B" kategorije.

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto čistač, su:

-       PK - osnovna osmogodišnja škola, II stepen stručne spreme.

 Kandidati za radna mjesta pod rednim brojevima 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10 koji nemaju položen stručni ispit za rad u upravi, mogu se primiti na rad, s tim da su dužni isti položiti u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja. Ukoliko ne polože stručni ispit za rad u upravi u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja, prestaje im radni odnos.

V - Potrebna dokumenta

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - "prijava na javni konkurs", koja je dostupna na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, kao i na internet stranici grada Banjaluka, a može se preuzeti i u Gradskoj upravi grada Banjaluka.

Tačnost podataka navedenih u obrascu prijave na javni konkurs kandidati potvrđuju svojim potpisom.

Kandidat koji se prijavljuje na više radnih mjesta dostavlja jednu prijavu - prijavni obrazac, u kojoj navodi na koje se pozicije prijavljuje, sa ostalom traženom dokumentacijom kako je navedeno u tekstu javnog konkursa.

Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava, čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova javnog konkursa.

Prilikom prijave na javni konkurs kandidat prilaže i dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kako slijedi:

- Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno BiH i izjave da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (čl. IX stav 1. Ustava BiH);

2) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u Gradskoj upravi;

3) nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa;

4) da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa čl. od 43. i 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

Gore navedene izjave o opštim uslovima sastavni su dio prijave na javni konkurs - prijavnog obrasca.

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže fotokopije:

1)     diplome o završenom fakultetu (VSS - VII stepen ili prvi ciklus visokog obrazovanja sa 240 ECTS - za radna mjesta pod rednim brojevima 3, 5, 7 i 8)

2)     diplome o završenom fakultetu (VSS - prvi ciklus visokog obrazovanja sa 180 ECTS) za radna mjesta pod rednim brojevima 4, 6 i 10 ili o završenoj višoj školi (VI stepen) - za radno mjesto pod rednim brojem 6;

3)     diplome o završenoj srednjoj stručnoj spremi - za radna mjesta pod brojevima 1, 2, 9 i 11;

4)     svjedočanstva o završenoj osnovnoj školi - za radno mjesto pod rednim brojem 12.

5)     uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi ili izjave kojom se kandidat, koji nema položen stručni ispit, obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen ili rješenja o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 68/11, 85/11 i 7/15) - za radna mjesta pod rednim brojevima 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10;

6)     isprave kojom se dokazuje radno iskustvo u traženom stepenu stručne spreme (potvrda, uvjerenje ili drugi akt poslodavca iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo) - za radna mjesta pod rednim brojevima 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 i 11;

7)     isprave ili izjave da poznaje rad na računaru - za radna mjesta pod rednim brojevima 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10;

8)     izjava o položenom vozačkom ispitu - za radna mjesta pod rednim brojevima 4, 8 i 11.

Stepen stručne spreme se dokazuje diplomom o stečenom visokom obrazovanju.

Ukoliko kandidat iz određenog razloga ne posjeduje diplomu o stečenom visokom obrazovanju, može da dostavi uvjerenje o diplomiranju, koje ne može biti starije od roka potrebnog za izdavanje diplome, odnosno ne može biti starije od godinu dana.

U slučaju da kandidat dostavlja uverenje o diplomiranju, uz uvjerenje dostavlja i potpisano kratko obrazloženje - izjavu u kojoj navodi razloge dostavljanja uvjerenja, a ne diplome, te ukoliko diploma nije izdata u predviđenom roku, dostavlja potvrdu visokoškolske ustanove da diploma nije izdata.

Kandidat koji je visoko obrazovanje stekao po bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplomi, u skladu sa odredbama propisa iz oblasti visokog obrazovanja. Samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, kandidat je dužan da uz diplomu o stečenom visokom obrazovanju dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije izdavan, odnosno da se ne izdaje.

Kandidati koji su fakultet završili u inostranstvu imaju obavezu da dostave nostrifikovanu diplomu, u skladu sa odredbama propisa iz oblasti visokog obrazovanja. Izuzetno kandidati koji su diplomu stekli na teritoriji bivše SFRJ do 6. aprila 1992. godine, kao i oni koji su diplome stekli u Republici Srbiji nemaju obavezu da nostrifikuju diplomu.

Ukoliko je postupak nostrifikacije diplome počet ranije ili je u toku u trenutku prijavljivanja na konkurs, kandidat je dužan da uz prijavu dostavi dokaz o podnesenom zahtjevu za nostrifikaciju diplome nadležnom organu, s tim da nostrifikovanu diplomu dostavlja organu koji je raspisao konkurs najkasnije do dana održavanja intervjua.

 Kao dokaz o radnom iskustvu kandidat može da dostavi:

- potvrde ili uvjerenja poslodavca ili poslodavaca kod kojih je kandidat radio ili radi, koja treba da budu precizna i detaljna, odnosno u kojima treba da su navedeni podaci o tome na kojim poslovima je kandidat radio - naziv radnog mjesta, da li su to poslovi visoke stručne spreme, odnosno obrazovanja, koliko dugo je obavljao navedene poslove, opis poslova, te treba da bude precizno naveden period angažovanja na radnim zadacima,

- uvjerenje o činjenicama iz matične evidencije nadležne institucije za penzijsko i invalidsko osiguranje, uz dostavljanje potvrde koja razjašnjava šifre zanimanja iz uvjerenja, tako da se na osnovu ovih dokaza može utvrditi da li je kandidat radio na poslovima za koje se traži visoko obrazovanje i koliko dugo, odnosno da li posjeduje traženo radno iskustvo ili

- pismo preporuke ili drugu sličnu ispravu ukoliko sadrži sve naprijed navedene elemente potvrde ili uvjerenja.

 Kao dokaz o poznavanju rada na računaru kandidat može da dostavi:

- uvjerenje škole ili druge institucija koja se bavi obučavanjem rada na računaru, diplomu ili drugu ispravu koja potvrđuje stečeno zvanje ili zanimanje koje je neposredno vezano za rad na računaru, odnosno svjedočanstvo o završenoj srednjoj stručnoj spremi o položenom predmetu iz informatike.

Dokazi se dostavljaju na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj.

Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa konkursna komisija će odbaciti zaključkom.

VI

 Prvorangirani kandidat, po prijedlogu komisije za sprovođenje javnog konkursa (konkursne komisije), dužan je da, u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja konkursne komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, kao i ovjerene izjave o ispunjenosti opštih uslova (podtačke 1), 3) i 4)):

 - da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (čl. IX stav 1. Ustava BiH),

- da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa i

- da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

        Ako prvorangirani kandidat ne dostavi naprijed navedene dokaze, u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata, da dostavi gore navedene dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i odgovarajuće ovjerene izjave.

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa konkursna komisija obaviće intervju, s ciljem ocjenjivanja stručne osposobljenosti, znanja i vještina kandidata i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

VII

Prijave na javni konkurs dostavljaju se lično u prijemnoj kancelariji Gradske uprave ili putem pošte, na adresu:

Gradska uprava grada Banjaluka - Odsjek za razvoj lokalne samouprave i upravljanje ljudskim resursima, Trg srpskih vladara br. 1, Banjaluka.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Perišić Ostoja, šef Odsjeka za razvoj lokalne samouprave i upravljanje ljudskim resursima, kontakt telefon 051/244-573.

Ukoliko više kandidata na rang-listi ima isti broj bodova, prednost će imati kandidat koji ima status člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i boraca, kako je propisano članovima 36., 54 i 73. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Da bi ostvarili navedene prednosti, kandidati su dužni da prilože odgovarajući dokaz o ispunjavanju uslova iz članova 39. i 60. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

VIII

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske" i dnevnom listu "Glas Srpske". Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Javni konkurs će za vrijeme trajanja roka za prijavu biti objavljen i na zvaničnoj veb-stranici grada Banjaluka.

 ***********

JU MUZIČKA ŠKOLA "KONSTANTIN BABIĆ" PRNjAVOR

UL. VLADIKE PLATONA BR. 27, 78430 PRNjAVOR

raspisuje

JAVNI KONKURS

Za upražnjeno radno mjesto:

1.      Nastavnik solfeđa - 12 časova nastave (solfeđa 8 časova nastave + teorije muzike 2 časa nastave + hor 2 časa nastave) - 1 izvršilac pripravnik na neodređeno radno vrijeme.

 Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu "Službeni glasnik RS" broj 1/16, 66/18), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju kao i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, kao i uslove propisane Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja radnika.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

a) da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

b) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje o neosuđivanosti u skladu sa članom 105. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa).

Uz prijavu na konkurs (potpisanu od strane kandidata sa naznačenom adresom prebivališta i brojem telefona) pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova kandidati su dužni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjavanje posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

-       Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih intergisanih akademskih studija u određenoj oblasti,

-       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

-       Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

-       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Komisija pisanim putem obavještava kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

JU Muzička škola "Konstantin Babić" Prnjavor

Vladike Platona br. 27

78 430 Prnjavor

sa naznakom "Prijava na konkurs".

********

OPŠTINA SRBAC

JU "VUK KARADžIĆ" SITNEŠI

raspisuje:

KONKURS

1.      Nastavni predmet hemija (8 časova).......1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnika sa porodiljskog bolovanja, u radni odnos se prima lice sa i bez iskustva.

2.      Bibliotekar 50% radnog vremena.........1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, u radni odnos se prima lice sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane članom 104. i 105. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi. Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa čl. 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema i načina bodovanja u osnovnoj školi. Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom. Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene fotokopije dokaza o ispunjavanju opštih i uslova i to:

•      Potpisanu prijavu na konkurs sa kratkom biografijom, tačnom adresom stanovanja i kontakt telefonom,

•      Uvjerenje o državljanstvu,

•      Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

•      Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) dostavlja kandidat koji bude izabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

•      Uvjerenje o neosuđivanosti za izabrane kandidate škola će zatražiti službenim putem,

•      Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje ili ekvivalent,

•      Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

•      Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

•      Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

•      Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta,

•      Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

•      Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca u skladu sa zakonskim propisima kojima se uređuju prava boraca, vojnih invalida i porodica poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,

• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Komisija će pisanim putem obavijestiti kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata na adresu: JU OŠ "Vuk Karadžić" Sitneši 78422, sa naznakom "Za konkurs". Bliže informacije se mogu dobiti na telefon 051/752-080.

Dostavljena dokumentacija neće se vraćati.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati kao ni prijave kandidata koji se ne odazovu na test i intervju.           

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

********

ZU APOTEKA "SANjA"

RANKA ŠIPKE 80D

BANjALUKA

Telefon: 065/689-980

raspisuje

OGLAS

1. Magistar farmacije sa licencom .................... 2 izvršioca

Mjesto rada: Banjaluka

Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme.

Pored opštih uslova predviđenih zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

- posjedovanje licence za rad u apotekarskoj ustanovi.

Oglas ostaje otvoren do 15.11.2018.

Zainteresovani kandidati mogu se javiti na e-mail: [email protected]

***********

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR

"LAZAR ĐUKIĆ" RIBNIK

RADE JOVANIĆA 39

79 288 RIBNIK

                               

        KONKURS

Opis radnog mjesta:

1.      Profesor vjeronauke - pravoslavne, 3 časa nastave do 31.8.2019. godine

2.      Profesor latinskog jezika, 2 časa nastave do 31.8.2019. godine

3.      Profesor engleskog jezika, 4 časa do povratka radnika sa bolovanja

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ispunjavaju i posebne uslove propisane odredbom člana 104. stav 1. tačke 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju za radno mjesto br. 1 da ima završen teološki fakultet, zvanje diplomirani teolog, VII stepen i da ispunjava druge posebne uslove propisane Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana kao i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. prijavu na konkurs koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se obavezno mora navesti adresa, kontakt telefon i kratka biografija kandidata,

2. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

3. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje o radnom stažu u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana,

5. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

6. uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

7. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

8. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca iz kojeg se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme,

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti Škola će zatražiti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji dostave blagovremene i potpune prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 26.10.2018. godine (petak) u 10 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično zapečaćene na protokol u službu škole ili poštom na adresu škole sa naznakom "Za Komisiju za izbor kandidata".

*****************

OPŠTINA GRADIŠKA

JU "VASA ČUBRILOVIĆ"

GRADIŠKA

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.      Voditelj u produženom boravku - 3 izvršioca - puna norma, na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, lica sa iskustvom;

2.      Voditelj u produženom boravku - 1 izvršilac - puna norma, na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, lice sa iskustvom;

3.      Voditelj u produženom boravku - 1 izvršilac - puna norma, na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, lice sa iskustvom;

4.      Voditelj u produženom boravku - 1 izvršilac - puna norma, na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, lice bez iskustva;

5.      Voditelj u produženom boravku - 1 izvršilac - puna norma, na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, lice bez iskustva;

6.      Nastavnik biologije - 1 izvršilac - nepuna norma - 16 časova, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, lice sa iskustvom;

7.      Nastavnik biologije - 1 izvršilac - nepuna norma - 12 časova, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, lice sa iskustvom.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

- Da je državljanin RS ili BiH, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- Da je punoljetan, što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

- Da je radno sposoban, što dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci, (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa),

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotreba opojnih sredstava što dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti (škola traži službenim putem za izabranog kandidata).

Posebni uslovi:

 - za voditelja pod rednim brojem 1 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor razredne nastave ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu;

- za voditelja pod rednim brojem 2 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje diplomirani pedagog ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu;

- za voditelja pod rednim brojem 3 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor fizičkog vaspitanja ili ekvivalent , odnosno visoku stručnu spremu i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu;

- za voditelja pod rednim brojem 4 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor razredne nastave ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu;

- za voditelja u produženom boravku pod rednim brojem 5 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor engleskog jezika ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu;

- za nastavnika biologije pod rednim brojem 6 i 7 - da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor biologije ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu;

Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu (za kandidate pod rednim brojem 1, 2, 3, 6 i 7);

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

4. Uvjerenje ili potvrdu od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

5. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenom radnog staža po vrstama posla;

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja Zakona na snagu, ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane kao ni prijave kandidata koji se ne odazovu na intervju i test.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima biće obavljen 26.10.2018. godine sa početkom u 14 časova u prostorijama škole. Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

Prijave sa dokumentacijom dostavljaju se na adresu škole.

****************

"MILTEX" DOO

KNjAZA MILOŠA BB

BANjALUKA

051/300-328, 306-321

 

KONKURS

za prijem u radni odnos

Šivači................................................5 (pet) izvršilaca

(radni odnos na određeno) 

Uslovi:

- tekstilna struka

- sa iskustvom i bez iskustva

- doći lično u prostorije firme kako biste popunili naš obrazac, u ulici Knjaza Miloša bb, Banjaluka.

Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.

Oglas objaviti u dnevnim novinama i na oglasnoj ploči Zavoda za zapošljavanje RS.

****************

JU MEDICINSKA ŠKOLA

CETINjSKA BR. 1

BANjALUKA

raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

- Profesor pravoslavne vjeronauke, 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, 8 časova - diplomirani teolog sa radnim iskustvom.

 Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje o radnom stažu u struci van škole u trajanju od najmanje 12 mjeseci,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju - lica koja imaju najmanje 12 mjeseci radnog staža u struci van škole, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane navedenim zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće intervju i testiranje dana 29.10.2018. godine (ponedjeljak) u 10 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obaviješteni o izboru kandidata u roku od 8 dana od dana izvršenog izbora.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti.

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama "Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: JU Medicinska škola Banjaluka, Cetinjska br. 1, sa naznakom "Za Komisiju za izbor kandidata".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

**************

JU CENTAR SREDNjIH ŠKOLA

"IVO ANDRIĆ" PRNjAVOR

PRNjAVOR

raspisuje:

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1.      profesor pravoslavne vjeronauke - 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi na određeno vrijeme, do 31.8.2019. godine - 7 časova.

2.      Profesor islamske vjeronauke - 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi na određeno vrijeme, do 31.8.2019. godine - 3 časa.

Uslovi: Završen teološki fakultet.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. tačke 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi, ili uvjerenje o radnom stažu u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana,

- izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

- uvjerenje o državljanstvu RS - BiH,

- uvjerenje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca iz kojeg se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

 - uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u prostorijama škole dana 29.10.2018. godine u 9 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci dostavlja samo onaj kandidat koji bude prvi na listi, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje da nije pravosnažnom presudom osuđivan škola će službenim putem tražiti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU Centar srednjih škola "Ivo Andrić" Prnjavor, ul. Rade Vranješević br. 1, Prnjavor, sa naznakom "Prijava na konkurs".

**********

JU TEHNOLOŠKA ŠKOLA

BANjALUKA

raspisuje:

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.      Profesor stručno-teoretske nastave, diplomirani inženjer tehnologije hemijskog smjera (tehnološka grupa predmeta),

1 izvršilac, 10 časova, na određeno vrijeme, najduže do 31.8.2019. godine - lice sa radnim iskustvom.

 2. Profesor fizičkog vaspitanja

   1 izvršilac, 6 časova, na određeno vrijeme, najduže do 31.8.2019. godine - lice sa radnim iskustvom. 

 3. Prof. stručnih predmeta - Osnove preduzetništva, dipl. ekonomista,

   1 izvršilac, 4 časa, na određeno vrijeme, najduže do 31.8.2019. godine - lice sa radnim iskustvom

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Kandidat pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju (ovjerene kopije):

-       Diploma o odgovarajućoj stručnoj spremi - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

-       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, odnosno ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi ili uvjerenje, prosjek ocjena se može dokazati ovjerenom fotokopijom indeksa;

-       Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

-       Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH;

-       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

-       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. Uvjerenje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

Kriterijumi za bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata za prijem u radni odnos u školi su:

1)     prosjek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,

2)     vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je nezaposleni kandidat prijavljen,

3)     rezultati ostvareni na intervjuu i testu i

4)     dužina radnog staža.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj 41/18) kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

        Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti škola će zatražiti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, Komisija za prijem radnika će obaviti u prostorijama JU Tehnološke škole u Banjaluci, dana 29.10.2018. godine u 10 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a njihov nedolazak smatraće se odustankom od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu: JU Tehnološka škola Banjaluka, Pilanska bb, Banjaluka, sa naznakom "Prijava na konkurs" .

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Na koverti potrebno naznačiti za koje radno mjesto se prijavljuje kandidat.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

****************

JU ŠKOLA UČENIKA U PRIVREDI

NIKOLE PAŠIĆA 11A

BANjALUKA

raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta nastavnika

Profesor pravoslavne vjeronauke - 1 izvršilac sa radnim iskustvom, na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, nepuna norma - 6 časova nastave.

Opšti i posebni uslovi za prijem radnika u radni odnos:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat treba da ispunjava i uslove propisane odredbom člana 104. stav 1. tačke 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, da ima završen teološki fakultet, zvanje diplomirani teolog, VII stepen i da ispunjava druge posebne uslove propisane Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana kao i lica koja su, po propisima važećim do stupanja navedenog zakona, ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju:

-       Prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs) za konkurs sa kratkom biografijom i kontakt telefonom;

-       Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

-       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, odnosno ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi, prosjek ocjena se može dokazati ovjerenom fotokopijom indeksa;

-       Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje o radnom stažu u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana;

-       Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

-       Uvjerenje o državljanstvu RS i BiH;

-       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

-       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla (ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, isto je potrebno preračunati u puno radno vrijeme);

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Kandidat koji bude izabran, prije zasnivanja radnog odnosa, dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti (da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem) za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se 26.10.2018. godine ( petak) u 10 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave sa svim podacima i traženom dokumentacijom dostaviti lično ili poštom na adresu Škole: JU Škola učenika u privredi Banjaluka, ul. Nikole Pašića 11A.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

*******

JU "IVAN GORAN KOVAČIĆ"

NjEGOŠEVA 15

70260 MRKONjIĆ GRAD

raspisuje:

K O N K U R S

za upražnjeno radno mjesto

1.      Nastavnik fizike – 8 časova, lice sa iskustvom, na određeno vrijeme – do kraja školske 2018/19. godine.

        Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, kandidati moraju  ispunjavati uslove iz čl. 104. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

        Kandidati su dužni priložiti sljedeća dokumenta:

1.      Prijavu na konkurs (potpisanu) sa kratkom biografijom i kontakt telefonom;

2.      Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

3.      Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

4.      Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

5.      Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;

6.      Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

7.      Izvod iz matične knjige rođenih;

8.      Uvjerenje o državljanstvu;

9.      Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;

10.    Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

11.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

12.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

13.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

         Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, izdato od nadležne ustanove, koje  ne može biti starije od 6 mjeseci.

        Škola će za kandidata koji bude izabran od nadležnog Centra javne bezbjednosti zatražiti uvjerenje o neosuđivanosti, prije zasnivanja radnog odnosa.

        Komisija za prijem radnika će pisanim putem obavijestiti kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua.

         Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Nepotpuna i neblagovremena dokumenta neće se razmatrati. Konkurs je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave dostaviti lično ili na adresu škole:

JU Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić"

Njegoševa 15

70260 Mrkonjić Grad

*************

JU "BRANKO ĆOPIĆ" BJELAJCE

BJELAJCE BB,  70 260 MRKONjIĆ GRAD

raspisuje:

KONKURS

 

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.      Profesor ili nastavnik biologije sa položenim stručnim ispitom, za nastavni predmet biologija, 4 nastavna časa, do 31.12.2018. godine........1 izvršilac.

I Opšti uslovi za prijem:

        - Da su državljani RS i BiH (Uvjerenje o državljanstvu),

        - da su stariji od 18 godina (Izvod iz Matične knjige rođenih)

        - da nisu osuđivani pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, te zloupotrebe opojnih sredstava.      Uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa.

        - da su radno sposobni, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

II Posebni uslovi i kriteriji za kandidate:

        - da imaju završenu  visoku  stručnu spremu odgovarajućeg nastavnog  smjera ili ekvivalent.

       

III Potrebna dokumenta:

       

1.  Dokaz o stručnoj spremi - diploma ili ovjerena kopija.

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

3. Dodatak diplomi koji sadrži prosjek ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje takvi podaci.

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu.

5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita, ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

8. Uvjerenje nadležnog organa o statusu porodice poginulog borca, odnosno uvjerenje o statusu borca, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

9. Uvjerenje nadležnog organa o statusu RVI , ako se radi o kandidatu iz kategorije RVI.

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa će biti  intervjuisani i testirani dana 31.10.2018. godine u 09:00 časova u prostorijama matične škole.  

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i test , a ukoliko se ne pojave na intervjuu i testu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. 

Prijave slati na adresu škole Bjelajce bb, 70260 Mrkonjić Grad. Nepotpune i neblagovremene prijave  neće se razmatrati. Oglas je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

*************

JU "VUK STEFANOVIĆ KARADžIĆ"

78404 TURJAK, GRADIŠKA

raspisuje se

KONKURS

za prijem u radni odnos

1. Profesor razredne nastave - 1 izvršilac, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do 31.8.2019. godine.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na konkurs za prijem u radni odnos) potrebno je dostaviti i  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po važećem Pravilniku.

Na konkurs dostaviti:

1. Prijavu za prijem u radni odnos, uredno potpisanu od strane kandidata,

2. Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin RS i BiH),

3. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

4. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

5. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

6. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica  sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

7. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

9. Uvjerenje o radnom stažu  izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  ratnog vojnog invalida.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijem u radni odnos izvršiće se  u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju,

Pravilnikom  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi , a u skladu sa Odlukom Ustavnog suda Republike Srpske, broj U-83/14 od 24.2.2016. godine.

Intervju i testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se  30. oktobra 2018. godine  sa početkom u 10.00 časova u prostorijama škole .

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Kandidati se neće  posebno pozivati na  intervju i testiranje, u slučaju nepojavljivanja, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu JU OŠ "Vuk S. Karadžić" 78404 Turjak, Gradiška, u roku od 8 dana od dana objavljivanja konkursa sa naznakom "za konkurs".

Ljekarsko uvjerenje kojim kandidat dokazuje da je radno sposoban a koje ne  može biti starije od  šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola  službenim putem za izabranog kandidata.

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

*************

JU OMŠBRANKO SMILjANIĆ"

GRADIŠKA  78400

M. STOJANOVIĆA BB

Nastavnik gitare, flaute i klavira

Opis radnog mjesta:

KOZARSKA DUBICA - područno odjeljenje

1.      Nastavnik gitare – 12 časova – 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme, do 30.6.2019. godine

GRADIŠKA

1.      Nastavnik flaute – 10 časova – 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno radno vrijeme, do 30.6.2019. godine.

2.      Nastavnik klavira i korepeticije – 24 časa – 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, do 31.12.2018. godine.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, kao i Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

a) da je državljanin RS i BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

b) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v) da je radno sposoban,  a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. (Uvjerenje o neosuđivanosti,  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem  prije zasnivanja radnog odnosa. Ukoliko je izabrani kandidat rođen na teritoriji Federacije BiH i inostranstva, uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće kandidat, a prije zasnivanja radnog odnosa).

 Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa naznačenom adresom  prebivališta i brojem telefona) i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, kandidati su dužni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjavanje posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

1) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za lica sa radnim iskustvom koje se traže u konkursu (tačka 1. i 2.);

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem radni odnos lica sa radnim iskustvom;

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

7) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračku-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinkog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračku-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Komisija za prijem radnika će pisanim putem obavijestiti kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua.

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije svih dokumenata i isti se ne vraćaju.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili poštom na adresu škole sa naznakom – Prijava na konkurs - na adresu:

JU OMŠ "BRANKO SMILjANIĆ"

GRADIŠKA  78400

M. STOJANOVIĆA BB

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske", a neblagovremene i nepotpune prijave se neće se uzimati u razmatranje.

************

JU "DOSITEJ OBRADOVIĆ" BANjALUKA

ULICA MIRKA KOVAČEVIĆA 27, 78000 BANjALUKA

raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog  radnog mjesta

1.      Prof/nast. hemije – 1 izvršilac - pripravnik –  nepuna norma – 8 časova redovne nastave na određeno vrijeme do kraja školske 2018/2019. godine

Za radna mjesta pod rednim brojem 1. traži se pripravnik

        Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 104., 105. i 106. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1.      da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.      da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3.      da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4.      da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs,  pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 6.  Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi :

1.      Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2.      Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3.      Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti ove dokumente, prosječna ocjena se može dokazivati i ovjerenom fotokopijom indeksa

4.      Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje za o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja traže zaposlenje;

5.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;

6.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog-vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

7.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

    Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenta i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

     Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

    Komisija će pisanim putem obavijestiti kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenje testiranja.

     Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave slati na adresu: Javna ustanova Osnovna škola "Dositej Obradović" Banjaluka; Ulica Mirka Kovačevića 27, 78000 Banjaluka sa naznakom "za konkurs".

*******

JELŠINGRAD LIVAR

LIVNICA ČELIKA a.d.

Banjaluka

Braće Podgornika br. 8

 

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

Referent za zaštitu i zdravlje na radu--------------------------------1 izvršilac

USLOVI:

- Inženjer mašinstva - smjer zaštita na radu,

- Sa radnim iskustvom i bez radnog iskustva,

- Poznavanje rada na računaru

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske", te na internet stranici Društva njnjnj.livnicajelsingrad.com. 

Prijave na oglas predati lično na kapiju preduzeća, poslati poštom na adresu: Jelšingrad Livar Livnica čelika a.d. Banjaluka, ul. Braće Podgornika br. 8., ili na e-mail mirjana.lazicŽjel.livar.si

***********

JU    "DANILO  BORKOVIĆ "

G R A D I Š K A

raspisuje se

za prijem radnika u radni odnos

1.      Profesor/nastavnik  razredne nastave ili pedagog  -  4  izvršioca  -  za rad u produženom boravku, na određeno radno vrijeme, do kraja nastavnog  procesa,  odnosno  do  30.6.2019. godine, lice sa položenim stručnim ispitom    

2.      profesor/nastavnik razredne nastave - 1 izvršilac   za rad  na određeno  vrijeme do povratka  nastavnice  sa  porodiljskog bolovanja, lice sa položenim stručnim  ispitom.   

Uz potpisanu prijavu  sa kratkom  biografijom (adresom i  kontakt telefonom), na kojoj treba napisati i i-mejl adresu  kandidata, kako bi komisija dostavila Obavještenje za  kandidate  koji  su  dostavili  potpune  i  blagovremene  prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua (član 8. Pravilnika o  proceduri prijema,  kriterijumima  za  prijem u  radni  odnos i  način  bodovanja  kandidata u osnovnoj  školi) dostaviti  dokumenta  kojima  se  dokazuje  da  kandidat  ispunjava  opšte  i  posebne  uslove  za  prijem u  radni  odnos   ( original ili ovjerenu fotokopiju):

OPŠTI  USLOVI : 

1.      Uvjerenje o državljanstvu  (  da je  državljanin RS, BiH );

2.      Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte (da  je  punoljetan );

3.      Ljekarsko uvjerenje da je radno sposoban (prilaže samo izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa, uvjerenje  ne  može  biti  starije od šest mjeseci );

4.      Uvjerenje o neosuđivanosti  pravosnažnom  presudom  za  krivična djela  učinjena  protiv  dostojanstva ličnosti,  morala, službene  dužnosti,  trgovine  ljudima,   zlostavljanja  djeteta,  polnog  i  drugog  nasilja  nad  djetetom  ili  maloljetnim  licem,  (škola će za izabranog kandidata tražiti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa);

Pored  dokumentacije  kojom  se  dokazuje  ispunjenost  opštih  uslova   za  zasnivanje  radnog  odnosa,  propisanih  Zakonom  o  radu,    potrebno  je  dostaviti  i  sljedeću  dokumentaciju  na  osnovu  koje  se  dokazuje  ispunjenost  posebnih  uslova  i  dokumentaciju  na  osnovu  koje  se  vrši  bodovanje  po  kriterijima  iz  člana  115.  Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju     i  važećeg  Pravilnika  o  proceduri  prijema,  kriterijumima  za  prijem  u  radni  odnos  i  načinu bodovanja  kandidata u osnovnoj školi.

Posebni  uslovi: 

1.      Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stečeno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2.      Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3.      Uvjerenje  o  položenoj  pedagoško-psihološkoj  i  didaktičko-metodičkoj  grupi  predmeta,  koje  je  dužan  da  dostavi  kandidat  koji  u  toku  studija  nije  položio n pedagoško-psihološku  i  didaktičko-metodičku  grupu  predmeta;

4.      Uvjerenje  da  se  kandidat  oslobađa  obaveze  polaganja  stručnog  ispita  ili  je  položio  razliku  dijela  ispita  u  skladu  sa  Pravilnikom  o  polaganju  stručnog  ispita  u  školi;    

5.      Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja se nalaze na toj evidenciji;

6.      Uvjerenje o radnom stažu izdato od poslodavca kod koga je stekao radni staž;

7.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca;

8.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

9.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10.    Uvjerenje  o  položenom  stručnom  ispitu.  

Pravo  učešća  na  konkursu  na  osnovu  člana 104. Stav  6) Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  imaju  i  lica  koja  su  stekla  radni  staž  van  škole  u  trajanju  od  najmanje  godinu  dana  u  struci  ukoliko  ispunjavaju  ostale  uslove  propisane  Zakonom  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju . 

Pravo  učešća  na  konkursu  imaju  i  lica  koja  su  po  propisima  važećim  do  stupanja  na  snagu  Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju   ispunjavala  uslove  u  pogledu  stepena  i  vrste  stručne  spreme.     

Pozivaju se kandidati da na  Prijavi  tačno navedu koja dokumenta dostavljaju uz prijavu.

Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju uslova slati na adresu škole. ( JU Osnovna škola "Danilo  Borković ", ulica  Majora  Milana  Tepića   br. 19; 78 400  Gradiška,  sa  naznakom  "ZA  KONKURS"  )

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao ni dokumenta koja nisu ovjerena  komisija neće uzeti u razmatranje.

Komisija  pisanim  putem  obavještava  kandidate  koji  su  dostavili  potpune  i  blagovremene  prijave  o  datumu  i  mjestu  sprovođenja   testiranja  i  intervjua.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Kandidati  su  dužni  dostaviti  ovjerene  kopije  svih  dokumenata  i  te  kopije  neće  biti  vraćene  kandidatima.  

************

JU "DESANKA MAKSIMOVIĆ" GORNjI RIBNIK

RADE JOVANIĆA 38, 79 288 RIBNIK

raspisuje

KONKURS

za  nastavni kadar u školskoj 2018/2019. godini

1. Profesor razredne nastave  .....................................................  jedan izvršilac na  određeno radno vrijeme, (do 2.11.2018. godine), do povratka radnika sa porodiljskog odsustva - pripravnik

Kandidat  treba da ispunjava uslove predviđene članom 104. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o radu što dokazuje prilaganjem sljedeće dokumentacije:

- Uvjerenje o državljanstvu, 

- Izvod iz MKR ili kopija lične karte,

- Dokaz o posjedovanju odgovarajućeg nivoa i vrste  obrazovanja (odgovarajuća visoka ili viša školska sprema) u skladu sa Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi,

- Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ljekarsko uvjerenje se dostavlja nakon prijema po konkursu), 

- Uvjerenje da nisu pravosnažnom presudom osuđivani za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. (ovo uvjerenje poslodavac dobija na službeni zahtjev od Centra javne bezbjednosti nakon prijema kandidata po konkursu, a prema mjestu rođenja).

Pored navedene dokumentacije ako kandidat ispunjava uslove u pogledu nivoa i vrste obrazovanja prema Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi potrebno je priložiti:

- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

- Uvjerenje Biroa za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- Izvod iz matične knjige umrlih, za umrlog roditelja (za kandidate koji nisu stariji od 26 godina života).

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u "Glasu Srpske".

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave nećemo uzimati u razmatranje.

Testiranje će  se obaviti 29.10.2018. godine sa početkom u 9 časova, a intervju nakon testiranja.

*************

JU TEHNIČKA ŠKOLA

ĐURE DANIČIĆA 2A, BANjALUKA

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.      profesor srpskog jezika – 1 izvršilac, puna norma, do kraja prvog polugodišta, tj. do 31.12.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, 

2.      profesor fizike – 1 izvršilac, 18 časova, na neodređeno vrijeme, pripravnik

3.      diplomirani inženjer saobraćaja, smjer drumski saobraćaj – 1 izvršilac, puna norma, do kraja prvog polugodišta, tj. do 31.12.2018. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

4.      diplomirani inženjer saobraćaja, smjer drumski saobraćaj – 1 izvršilac, puna norma, do kraja školske 2018/19 godine, tj. do 31.08.2019. godine, pripravnik

5.      diplomirani inženjer mašinstva - 1 izvršilac, puna norma, do kraja školske 2018/19 godine, tj. do 31.8.2019. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

6.      profesor njemačkog jezika – 1 izvršilac, 2 časa, do kraja školske 2018/19. godine, tj. do 31.8.2019. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

7.      diplomirani inženjer elektrotehnike – 1 izvršilac, 18 časova, do povratka radnika sa bolovanja, pripravnik

1.      Uslovi za učešće na konkursu:

Kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom o radu RS, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

        Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata (ne starije od 6 mjeseci):   

-       uvjerenje o državljanstvu

-       izvod iz matične knjige rođenih

-       ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

-       dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci  o prosjeku ocjena

-       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji

-       uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke (vrsta posla, stepen stručne spreme, dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla)

-       uvjerenje o položenom stručnom ispitu  

-       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida, borca.

Napomena:

U skladu sa čl. 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od 6 mjeseci), dok će škola za kandidata koji bude izabran, pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti.

        Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije, na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

        Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU TEHNIČKA ŠKOLA, ul. Đure Daničića 2A, Banjaluka , sa naznakom "Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta".

        Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

        Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, neće se uzeti u razmatranje.

        Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su da pristupe na intervju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

Intervju i testiranje sa kandidatima, održaće se dana 29.10.2018. godine, sa početkom u 11 časova, u prostorijama škole.

        Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

        Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu neće se vraćati kandidatima.

*****************

JU " JOVAN DUČIĆ "

NENADA KOSTIĆA BR. 7, 78214 ZALUŽANI

raspisuje

 

KONKURS

za popunu sljedećih upražnjenih  radnih  mjesta

1. profesor biologije - 1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom na neodređeno vrijeme - 18 časova redovne nastave;

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Opšti  uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju  prilikom prijavljivanja na konkurs su:

- da je državljanin RS ili Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

- da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

- da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Prava učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana  u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (čl. 104. stav (6) Zakona  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ).

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1.      Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2.      Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3.      Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

4.      Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;

5.      Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6.      Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

7.      Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom;

8.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

9.      Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije radnog odnosa, obavezan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci;

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem  za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, a koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, obaviće se u prostorijama škole dana 29.10.2018. godine u 11:00 časova. Ukoliko kandidati ne dođu na testiranje i intervju, smatraće se da su odustali od konkursa.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave sa potrebnom  dokumentacijom slati na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola "Jovan Dučić" Zalužani, Nenada Kostića br. 7, 78214 Zalužani, sa naznakom "Za konkurs".

********

JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA PRNjAVOR

RADE VRANjEŠEVIĆ BR. 1, 78430 PRNjAVOR

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.      profesor pravoslavne vjeronauke - 3 časa na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi....1 izvršilac

2.      profesor islamske vjeronauke – 1 čas na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi....... 1 izvršilac

Uslov: završen Teološki fakultet

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Za navedena radna mjesta, pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane članom 104. stav 1. tačke 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji.

Prijem radnika vrši se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Potrebna dokumenta:

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

1.      uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH

2.      izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

3.      ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u  određenoj oblasti ili ekvivalent,

4.      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje o radnom stažu u struci van škole u trajanju od najmanje godinu dana

5.      dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.      uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, 

7.      uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla

8.      uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.      uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10.    uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova, koje  ne može biti starije od šest mjeseci dostaviće kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje o neosuđivanosti škola će zatražiti službenim putem, za kandidata koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje i intervju dana 29.10.2018. godine u prostorijama JU Gimnazija Prnjavor, sa početkom u 11 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i  intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu Javna ustanova Gimnazija Prnjavor, ul. Rade Vranješević br. 1, 78430 Prnjavor sa naznakom "Prijava na konkurs".

**********

JU GRAĐEVINSKA ŠKOLA

MLADENA STOJANOVIĆA 7, BANjALUKA

raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.      Nastavnik ekologije i zaštite životne sredine - 1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, nepuna norma (12 časova) - radnik sa radnim iskustvom,

2.      Nastavnik pravoslavne vjeronauke (dipl. teolog) - 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, nepuna norma (5 časova) - radnik sa radnim iskustvom i

3.   Nastavnik stručno-teorijske  nastave (diplomirani geodetski  inženjer) - 1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, puna norma - pripravnik.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Kandidat pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa  propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju (ovjerene kopije):

-       Diploma o odgovarajućoj stručnoj spremi-završen prvi ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti;

-       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, odnosno ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi ili uvjerenje, prosjek ocjena se može dokazati ovjerenom fotokopijom indeksa;

-       Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

-       Uvjerenje o državljanstvu RS ili BoiH;

-       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

-       Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi (za radno mjesto pod rednim  brojem 1. i 2.);

-       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. Uvjerenje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme (za radno mjesto pod rednim brojem 1. i 2.);

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

-       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

U radni odnos se primaju lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim

ispitom za rad u nastavi za radna mjesta pod rednim brojem 1. i 2. i pripravnik za radno mjesto pod brojem 3.

Izuzetno, pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

        Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Uvjerenje o  neosuđivanosti škola će zatražiti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, Komisija za prijem radnika će obaviti u prostorijama Građevinske škole u Banjaluci, dana 29.10.2018. godine u 9 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a njihov nedolazak smatraće se odustankom od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu JU Građevinska škola Banjaluka, Mladena Stojanovića 7, Banjaluka, sa naznakom "Prijava na konkurs" .

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***********

PLAMEN AD

JAROSLAVA PLETICIJA BR. 17

BANjALUKA

TEL. 051/ 301-033                                                 

OGLAS

za prijem u radni odnos

Preduzeću "PLAMEN" AD  u Banjaluci potreban radnik na radnom mjestu

1.      DIMNjAČAR - 1 izvršilac

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

1.      Položen vozački ispit "B" kategorije

2.      Poželjno iskustvo (ali nije uslov) za navedeno radno mjesto

3.      Rad na neodređeno vrijeme

Oglas ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja

Prijave slati na e-mail: plamenblŽgmail.com

                  ili na adresu: "PLAMEN" AD Jaroslava Plecitija br. 17 Banjaluka

"H&G" DOO

Projektovanje i izvođenje elektro i građevinskih radova 

ALEKSE DUNDIĆA 8, Banjaluka

Telefon: 065/514-911

Raspisuje oglas za rad na određeno vrijeme:

1. ELEKTROINSTALATER.......................................5 izvršilaca

- Obavezno radno iskustvo u struci 3 godine

2. POMOĆNI RADNIK NA GRAĐEVINI..........5 izvršilaca

- Obavezno radno iskustvo na građevini 3 (tri) godine

Mjesto rada: Banjaluka

Zainteresovani kandidati mogu se javiti na gore navedene kontakte.

Oglas je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

*********

ZU SPECIJALISTIČKA RADIOLOŠKA AMBULANTA

"DELTA DIJAGNOSTIKA"

JOVANA DUČIĆA 23 A

raspisuje konkurs za radno mjesto:

MEDICINSKI PREDSTAVNIK (1 izvršilac)

Za rad na području BIH

Opis poslova:

- Stručni, medicinsko-informativni rad sa ljekarima

- Izvještavanje o realizovanim posjetama i svim drugim aktivnostima iz opisa posla,

- Izrada i prezentacija izvještaja o prodaji,

- Definisanje prijedloga za unapređenje poslovnih strategija na teritoriji na kojoj je saradnik angažovan,

- Konstantno stručno usavršavanje: prisustvo na kongresima, simpozijumima, seminarima, sekcijama ljekarskih društava, komora i udruženja ljekara, te praćenje stručne literature.

Opšti uslovi:

- VSS – doktor medicine, stomatologije, farmaceut

- Aktivno poznavanje engleskog jezika

- Poznavanje rada na računaru

- Sposobnosti organizacije posla

- Fleksibilnost u radu i sposobnost rada pod pritiskom

- Komunikacijske vještine

- Spremnost za rad na terenu, vozačka dozvola B kategorije

Biografiju sa fotografijom poslati  najkasnije do 26.10.2018. godine na

mail:  [email protected]

Dodatno ćemo cijeniti ukoliko dostavite dokaze o radnom iskustvu, znanju stranog jezika i motivacino pismo.

*************

OPŠTINA ŠIPOVO

JU "RADE MARIJANAC" STROJICE

70273 STROJICE

raspisuje

K O N K U R S

za prijem u radni odnos

1. Profesor/nastavnik  fizike,  6 (sedam) časova sedmično, na određeno radno vrijeme, do 31.8.2019. godine - sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

2. Profesor/nastavnik biologije, 8 (osam) časova sedmično, na određeno radno vrijeme, do 31.8.2019. godine - sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača. Prijem kandidata će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o proceduri  prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi.
Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom. Pravo učešća imaju i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti i posebni uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:
1. Da je državljanin RS ili BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
2. Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom fotokopijom lične karte;
3. Da je radno sposoban za rad sa učenicima, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže kandidat koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje škola pribavlja službenim putem za izabranog kandidata a prije zasnivanja radnog odnosa;
5. Da imaju odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, što se dokazuje diplomom  o stečenom stručnom zvanju;

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) na konkurs sa kratkom biografijom i kontakt telefonom, kandidat treba da dostavi sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenosti opštih i posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima:
1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od najmanje tri godine ili ekvivalent;
2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;
3. Uvjerenje o državljanstvu;
4. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte;
5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža;
7. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca; 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na adresu škole: JU Osnovna škola "Rade Marijanac", Strojice, 70273 Strojice.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i one se neće vraćati kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.
Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa biće održano 29.10.2018. godine (ponedjeljak) sa početkom u 9 časova, u prostorijama škole.
Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave.
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana