Трик како да офарбате ускршња јаја и њежне пастелне боје

GS
Foto: Shutterstock

Прољеће је период године када се дивимо њежној палети пастелних боја. Сам трешњин цвијет асоцира нас на дивну пастелно розе нијансу, ведро небо на пастелно плаву, а тек пролистало лишће на нежну нијансу зелене.

Овај инспиративни дијапазан пастелних боја можете пренијети и на своју ускршњудекорацију, а ево какод а офарбате јаја у пастелне нијансе.

Како би јаја примила дивну пастелну боју, неопходно је да користите јаја бијеле љуске.

Скувајте жељену коиличину јаја на уобичајен начин, извадите их из воде и оставите да се потпуно охладе.

Када су јаја хладна, вријеме је за пастелну чаролију!

Изаберите по сопственој жељи неколико боја за колаче, а затим припремите неколико чаша у којима ћете бојити јаја. Сипајте 200 мл хладне воде у сваку чашу, 1 1/2 кашику алкохолног сирћета и 1 1/2 кашику боје за колаче. У сваку чашу додајете само по једну боју. Измешајте кашиком боју у чаши да се потпуно раствори у води и сједини.

У сваку чашу ставите само по 1 јаје. Оставите да одстоји око 2 минута, па извадите јајае из чашће кашиком. Уколико нисте добили жељену нијансу , вратите јају у чашу да још мало одстоји, па поново проверите. Проверавајте колико се боја примила повременим вађењем јајета из чаше.

Када добијете жељену пастелну нијансу јајета, оставите јаја да се добро осуше, а затим их распоредите у ускршњој корпи, преноси СтилКурир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана