Шта кафа коју најчешће пијете говори о вама?

Aгенције
Шта кафа коју најчешће пијете говори о вама?

Espresso, с млијеком, са шлагом, са сојиним млијеком, с коцкицом чоколаде, са кашичицом меда, капућино ... Многима је готово немогуће да преживе дан без 2-3 шољице добре кафе.

Наиме, аутори књиге "The Code: What Your Habits say About You", Џејмс Мур и Јуди Јамес, на основу свог истраживања међу људима који воле кафу закључили су да наручена / скувана кафа има везе с карактером особе која је пије, односно да слични људи наручују сличну кафу.  

Ево до којих су закључака дошли!  

Espresso - ово је најодраслија од свх кафа. Брза и једноставна, а обично је наручују критички настројене особе, циници, саркастици па чак и агресивци. Мијењају расположења као чарапе, привлачи их здрав начин живота и често га практикују, желе бити вође и то и јесу па немају много времена за трачеве уз неке дугачке кафе.  

Обична домаћа кафа - ради се о минималистичкој и кул особи, она не показује своје осјећаје тако лако, није драматична. Такође је склона променама расположења, највише воли дружења један на један, а не велика друштва. Мирна је и воли да се такмичи.  

Кафа с млијеком - на неки начин се опасност у облику кафе разводњује помоћу млијека. Ова особа жели да буде прихваћена, она жели да је други воле. Битна јој је сигурност, зна да буде веома тврдоглава. Избјегава директне сукобе и размирице, избјегава и прљаве послове, лојална је у породичним круговима. Најбоље се осјећа када је у угодној атмосфери и са најближим пријатељима.  

Са шлагом - ове особе су често велику позери и глумци. Желе бити славни, трче за модом, трендсетери који баш и немају своје мишљење о стварима и често не разумију иронију.  

Капућино - ради се о веома оптимистичној особи која воли људе и дружења. Има циљеве, али само види коначно, а не и оне ситне детаље и тежак посао који ће довести до циља. Често нешто започне, али не заврши.  

Инстант кафа - ради се о мирној особи која се никада не жури, не драматизује и обично каже шта мисли. Понекад је други сматрају површном јер није склона неким великим амбицијама и авантурама, како на послу, тако и у сексу. Често измјењује лоша и добра расположења у кратким интервалима.  

Бескофеинска кафа или кафа са сојиним млијеком - обично се ради о особи забринутој за животну средину, али чешће је само забринута, а по том питању не предузима много. Ако се не ради о особи која је алергична на кравље млијеко па зато мора да пије сојино, често је она велики глумац.  

Особе које не пију кафу - аутори кажу како су људи који упорно одбијају кафу заправо преплашени, боје се живота.  

А ево и још неких чињеница

33% људи су друштвени испијачи кафе - пију је само због пријатеља с којима се тако друже.
14% људи воли да пије кафу јер воле да угрију руке на топлој шољици.
14% људи су прави зависници о кафи.
11% људи каже да пије кафу да би се лакше концентрисали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана