Овим намирницама никако није мjесто у замрзивачу

ГС
Овим намирницама никако није мjесто у замрзивачу

Ове намирнице не могу "да преживе" температуре испод нуле.

Јаја

Замрзавање цијелог јајета је велика грешка, па ако сте их купили на велико, мораћете да будете сигурни да их поједете прије него што се покваре. Сирова јаја ће се проширити у замрзивачу, узрокујући пуцање љуске. Ако заиста треба да их чувате дуже, можете их разбити, умутити и замрзнути у херметички затвореној врећици.

Одмрзнуто месо

Замрзавање меса није проблем, али не можете замрзнути месо које је већ одмрзнуто. Ово може бити опасно, а поновно замрзавање погоршава текстуру меса.

Кремаста јела

Ако вам остане пире од карфиола, боље је да га поједете сутрадан, јер то јело, нажалост, не можете да држите у замрзивачу. Било шта кремасто може да се одвоји или згруша када се чува у замрзивачу - то не значи да није безбједно, само да уопште није укусно.

Вино

Стручњаци за вино ће вам увек реćи да никада не стављате вино у замрзивач. Умјесто да вратите поклопац и чувајте га у фрижидеру, ово би требало да вам обезбједи три до пет дана да попијете остатак. Међутим, можете га замрзнути и тек када се поново одмрзне на собној температури, биће добро само за кување, а не за пиће.

Мајонез

Јаје и уље се помијешају са мајонезом. Не треба их замрзнути јер ćе се само одвојити, остављајући вам огромну теглу уља и јаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана