На којој температури пећи различите врсте пецива ако није наведено у рецепту

Срна
На којој температури пећи различите врсте пецива ако није наведено у рецепту

Зависно од Овисно о врсти рерне која се користи, одговарајућа температура за печење хљеба, колача и других укусних ствари које захтијевају високе температуре може се промијенити.

 

Многи фактори могу утицати на то каквог ће ваша пецива бити укуса - укључујући и температуру у рерни. Међутим, на којој температури пећи ако то није наведено у рецепту

За печење пецива типичан температурни распон је између 175-220 степени Целзијуса.

Како би добио хрскаву површину и био пахуљаст изнутра, хљеб се често пече на температури од 200–220 степени. Како би се постигло досљедно печење и избјегло прегоријевање, колачи и друга слатка пецива могу се пећи на нешто нижим температурама у распону од 160–190 степени.

За традиционалне пите такођер температура печења је најчешће 200 степени, за кекс 220 степени 15ак минута, а за мафине 180 степени.

Иако су наведене температуре прилагођене одређеним састојцима и методама које се користе, увијек је боље придржавати се препоручене температуре и времена печења у рецепту, ако је оно наведено.

Како бисте одржали константну температуру током цијелог процеса печења, такођер је кључно правилно загријати рерну прије печења. Било који уређај који се користи за спремање хране може захтијевати претходно загријавање како би се осигурало да постигне одговарајућу температуру. Неке намирнице морају постићи хрскавост, док је другима, попут колача или хљеба, потребна топлина како би се повећао волумен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана