Који је најгори протеин за масноћу на стомаку?

ГС
Који је најгори протеин за масноћу на стомаку?

Када сте усредоточени на губљење сала на стомаку, постоји много намирница које бисте можда жељели избјећи јести. Иако су протеини одличан додатак свакој здравој прехрани, јер вам помажу да останете сити и очувате мишиће, нису сви протеини једнаки.

 Нутрициониста Тами Лакатос  навео је који је то најгори протеин за масноћу на трбуху. Многима од вас овај одговор се неће допасти, али апсолутно најгори протеин за масноћу на стомаку је сир. Иако је одличан извор и протеина и калција, сир је јако лош када сте забринути за масноћу на стомаку.

"Већина калорија у сиру долази из масти, а не из протеина. У ствари, комад моцарела сира има око 85 калорија, од чега 60 калорија долази из масти и само 23 калорије сира долази из протеина. Масне калорије брзо се збрајају, тако да чак и мали дио сира може брзо додати калорије. С друге стране, можете имати много већи дио хране богате протеинима за много мање калорија", наводи.

Занимљиво је да већина појединаца чак и не сматра сир својим примарним протеином у оброку. Људи обично користе сир превише обилно као забаван додатак својим јелима, слично као што би користили сос или зачин. Ова навика, нажалост, доводи до сувишних нежељених килограма.

"Када се дио или сва масноћа скине са сира, калорије се смањују док се протеин обично повећава. Протеини повећавају ситост, па што више протеина можете унијети у храну, мање ћете бити гладни и мања је вјероватноћа да ћете се преједати", додаје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана