Ево како да направите савршено ускршње јаје

GS
Foto: Facebook

Једна од једноставнијих идеја за украшавање јаја, уколико притом желите да буду и оригинално декорисана, јесте она која настаје кориштењем гумица.

Осим што је врло забавно, добићете посебан изглед јаја и можете испробати ову тактику већ ове године.

Помоћу гумица можете створити занимљиве и шарене узорке, а иако заправо јесте веома лако, ево неколико савета уколико сте се одлучили за овај вид декорисања.

За овај "трик" је најбоље да имате бијела јаја и гумице различитих величина. Ставите гумице на јаја, тамо гдје желите да добијете шару, а можете користити и веће и мање, у зависности од тога шта вам се допада као крајњи производ.

Након што сте на јаја ставили гумице, потопите их у посуду с унапријед припремљеном бојом, те оставите у течности онолико колико пише у упутству.

Извадите јаја из боје и осушите их, па тек тада уклоните гумице које ће оставити бијеле шаре на јајима и управо због тога ће декорација бити веома занимљива и јединствена.

Уколико желите и додатно украшавање јаја можете залијепити наљепнице, исписати или насликати нешто, или шта год већ пожелите. Ако волите и ову једноставнију, а опет лијепу и посебну варијанту, оставите јаја да се осуше, а потом их ставите у ускршњу корпицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана