Evo kako da napravite savršeno uskršnje jaje

GS
Foto: Facebook

Jedna od jednostavnijih ideja za ukrašavanje jaja, ukoliko pritom želite da budu i originalno dekorisana, jeste ona koja nastaje korištenjem gumica.

Osim što je vrlo zabavno, dobićete poseban izgled jaja i možete isprobati ovu taktiku već ove godine.

Pomoću gumica možete stvoriti zanimljive i šarene uzorke, a iako zapravo jeste veoma lako, evo nekoliko saveta ukoliko ste se odlučili za ovaj vid dekorisanja.

Za ovaj "trik" je najbolje da imate bijela jaja i gumice različitih veličina. Stavite gumice na jaja, tamo gdje želite da dobijete šaru, a možete koristiti i veće i manje, u zavisnosti od toga šta vam se dopada kao krajnji proizvod.

Nakon što ste na jaja stavili gumice, potopite ih u posudu s unaprijed pripremljenom bojom, te ostavite u tečnosti onoliko koliko piše u uputstvu.

Izvadite jaja iz boje i osušite ih, pa tek tada uklonite gumice koje će ostaviti bijele šare na jajima i upravo zbog toga će dekoracija biti veoma zanimljiva i jedinstvena.

Ukoliko želite i dodatno ukrašavanje jaja možete zalijepiti naljepnice, ispisati ili naslikati nešto, ili šta god već poželite. Ako volite i ovu jednostavniju, a opet lijepu i posebnu varijantu, ostavite jaja da se osuše, a potom ih stavite u uskršnju korpicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana