Да ли и ви чувате тепсије у рерни? Ево зашто је то велика грешка

ГС
Да ли и ви чувате тепсије у рерни? Ево зашто је то велика грешка

Многи од нас су навикли на то, али је грешка: зато треба одмах очистити рерну од лонаца и тигања

У многим кухињама је уобичајено да се користе пећница искључен као „контејнер“ за тепсије, шерпе и тепсије: то је, у ствари, празан простор када се апарат не користи, што може бити веома корисно, посебно ако немате велики намештај или имате много посуђа.

Међутим, ова навика је нетачна и треба је елиминисати јер је извор бројних проблема, који се тичу како „здравственог стања“ тигања и апарата тако и квалитета хране коју доносимо на трпезу.

Пећ није комад намЈештаја

Ако унутрашњост рерне напунимо лонцима и тигањима са дршкама, ризикујемо да оштетимо унутрашње зидове уређајапрекривен материјалима неопходним за равномерну дистрибуцију топлоте.

Стога, да бисмо избегли ризик од неповратног оштећења пећнице, треба је одмах ослободити посуђа које држимо у њој.

Али оштећење унутрашње облоге рерне не само да оштећује наш апарат – такође представља ризик по здравље хране које доносимо на сто.

У ствари, ситне честице ових материјала, које су токсичне за наше здравље, могле би да заврше у јелима током кувања у рерни и да их контаминирају, чинећи их нејестивим.

Штавише, као што знамо, већина посуда за печење и тигања у нашим домовима има унутрашњу облогу која, ако је оштећена, угрожава сигурност хране која се кува у њима.

Спакујте неколико послужавника или тигања заједно тако да се сви дугорочно уклапају у рерну. може проузроковати гребање унутрашњости посуђа и оштећење овог премазаса опасним последицама по наше здравље.

Ризици ове погрешне праксе се повећавају ако у рерну поред лонаца стављамо и прибор као што су кутлаче, ножеви, виљушке или клешта.

Коначно, крајњи ризик се тиче могућности да се заборави на присуство посуђа у рерни и укључи је, можда да би је загрејао, а да се не вади све што је у њој похрањено.

У овом случају ризикујемо да запалимо пластичне или силиконске ручке и днепоправљиво оштетити посуђе које се налази у рерни али није погодан за употребу унутар овог уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана