Ако желите уникатну нијансу јаја, онда је ово прави трик за вас

Г.С.
Ако желите уникатну нијансу јаја, онда је ово прави трик за вас

Ако желите уникатну нијансу јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак

Бојење јаја у луковини је стари и провјерен начин да на природан начин добијете прелијепе нијансе, али сада постоји нови трик који ће учинити да боја буде чаробна. У луковину додајте још само једну намирницу - ако желите уникатну нијансу, онда је овај трик баш за вас.

За ову технику фарбања јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак - авокадо.

За бојење јаја овом техником биће вам потребна луковина од 6 главица црвеног лука и два авокада. Луковину издвојите и ставите у два литра воде. Авокадо очистите и кору исјецкајте на ситно, па кору помешајте са водом и луковином. Авокадо можете искористити за припрему намаза, за торту или неко друго омиљено јело са овом намирницом.

Додајте у воду две кашике сирћета и ставите је на ватру. Док вода не прокључа, јаја можете украсити травкама на традиционалан начин. Поквасите јаје, на њега „приљепите“ травку или цвијет, па убаците у чарапу или газу.

Када вода прокључа, склоните са ватре, па убаците у њу јаја пажљиво да се скувају. Након 20-ак минута, склоните са ватре и оставите да се вода са јајима охлади. Након тога извадите јаја пажљиво и уживајте у предивним шарама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана