Ako želite unikatnu nijansu jaja, onda je ovo pravi trik za vas

G.S.
Ako želite unikatnu nijansu jaja, onda je ovo pravi trik za vas

Ako želite unikatnu nijansu jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak

Bojenje jaja u lukovini je stari i provjeren način da na prirodan način dobijete prelijepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu - ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.

Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak - avokado.

Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru isjeckajte na sitno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možete iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo sa ovom namirnicom.

Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega „priljepite“ travku ili cvijet, pa ubacite u čarapu ili gazu.

Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa ubacite u nju jaja pažljivo da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda sa jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predivnim šarama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana