Уписао се у Гинисову књигу рекорда ! Подригује гласније од електричне бушилице

Zanimljivosti dana
Foto: twitter

Аустралијанац Невил Шарп, уписао се у Гинисову књигу рекорда као особа која може најгласније да подригне од свих људи на свијету. Његово подригивање је толико гласно да је бучније од електричне бушилице!

Ово веома гласно  подригивање износи невјероватних 112,4 децибела.!

Оволиком децибелажом Невил је рекорд најгласнијег подригивања који је поставио Британац, Пол Хан, постављен прије 10 година.

На крају, његов покушај је изведен у студију који је био пригушен како би се обезбједило тачно очитавање децибела.

Мој разлог зашто сам покушао да оборим овај рекорд био је да будем свјетски рекордер. Секундарни разлог је био тај што свјетски рекорд држи Енглез више од 10 година“, нашалио се Невил пише сајт Гинисови рекорди.

Ове године 29. јула Невилово подригивање регистровало је вриједност од 112,4 децибела. Према Гинисовој књизи рекорда, звук је био гласнији од просјечне електричне бушилице или тромбона.

Пет година се припремао за покушај да усаврши снагу и ниво буке свог подригивања. Невил Шарп истакао је да је био јако узбуђен пошто је оборио Гинисов рекорд.

Рекорд за најгласније подригивање, за женску особу држи Елиса Кањони која је забиљежила 107,0 дб на 13. годишњем такмичењу Хард Рок Бир фестивала ‘Рутосоунд’ у Ређолу, Италија, 16. јуна 2009.године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана