Преминули најстарији сијамски близанци на свијету

Tанјуг
Foto: Скриншот

ХАМБУРГ - Најстарији сијамски близанци на свијету, Лори и Џорџ Шапел умрли су у 62. години у Универзитететској болници у Пенсилванији, преносе данас амерички медији и додају да су, када су рођени, прогнозе љекара биле да би могли да поживе 30 година.

Сијамски близанци Лори и Џорџ, умрли су за сада из неутврђених разлога.

Рођени су у Пенсилванији септембра 1961. са дјелимично спојеним лобањама и заједничким виталним крвним судовима, а имали су и трећину заједничког мозга, наводи Гинисова књига рекорда о сијамцима који су поставили рекорд у дужини живота.

Лори и Џорџ су постали први сијамски близанци на свијету од којих је један промијенио пол и то 2007. године.

Упркос томе што су сваки животни тренутак проводили заједно, имали су веома различита интересовања и каријере. 

Џорџ није могао да хода, користио је инвалидска колица које је Лори гурала. Џорџ је имао успјешну каријеру кантри пјевача, а Лори је неколико година радила у болничкој праоници веша. Била је и освајачица трофеја у куглању. Лори је увијек жељела да има породицу, али се то ипак није десило.

„Било је веома важно да Лори и Џорџ који се прије звао Дори, живе што је могуће независније“, наводи се у њиховој читуљи и додаје да су много путовали.

Кад год су их питали да ли би вољели да су икада били раздвојени, Лори и Џорџ су увијек одговарали „не“. 

„Да ли бисте били раздвојени? Апсолутно не. Моја теорија је: зашто поправљати оно што није покварено?“ казао је Џорџ у документарцу из 1997. једном од бројних интервјуа у којима су учествовали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана