Upisao se u Ginisovu knjigu rekorda ! Podriguje glasnije od električne bušilice

Zanimljivosti dana
Foto: twitter

Australijanac Nevil Šarp, upisao se u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja može najglasnije da podrigne od svih ljudi na svijetu. Njegovo podrigivanje je toliko glasno da je bučnije od električne bušilice!

Ovo veoma glasno  podrigivanje iznosi nevjerovatnih 112,4 decibela.!

Ovolikom decibelažom Nevil je rekord najglasnijeg podrigivanja koji je postavio Britanac, Pol Han, postavljen prije 10 godina.

Na kraju, njegov pokušaj je izveden u studiju koji je bio prigušen kako bi se obezbjedilo tačno očitavanje decibela.

Moj razlog zašto sam pokušao da oborim ovaj rekord bio je da budem svjetski rekorder. Sekundarni razlog je bio taj što svjetski rekord drži Englez više od 10 godina“, našalio se Nevil piše sajt Ginisovi rekordi.

Ove godine 29. jula Nevilovo podrigivanje registrovalo je vrijednost od 112,4 decibela. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, zvuk je bio glasniji od prosječne električne bušilice ili trombona.

Pet godina se pripremao za pokušaj da usavrši snagu i nivo buke svog podrigivanja. Nevil Šarp istakao je da je bio jako uzbuđen pošto je oborio Ginisov rekord.

Rekord za najglasnije podrigivanje, za žensku osobu drži Elisa Kanjoni koja je zabilježila 107,0 db na 13. godišnjem takmičenju Hard Rok Bir festivala ‘Rutosound’ u Ređolu, Italija, 16. juna 2009.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana