Свештеник у купаћем одржао мису у мору, душек користио као олтар: Умијешала се и полиција

ГС
Свештеник у купаћем одржао мису у мору, душек користио као олтар: Умијешала се и полиција

Свештеник Матиа Бернаскони (36) из миланске надбискупије досјетио се да би могао да служи мису у мору, користећи душек за надувавање као олат, због овог потеза је сада под истрагом италијанских власти.

Међутим, с обзиром на то да није успио да пронађе хлад у који би се склонио од великих врућина, Бернаскони је рекао да му је једна породица која се затекла у близини понудила душек на надувавање, па је с њим отишао у море и започео мису у купаћем костиму.

Из локалне црквене заједнице упутили су критику на рачун цијелог овог случаја.

"У неким случајевима, током празника, изван свакодневице, могуће је да изводи мису и изван цркве. Но увијек је потребно причешће изводити примјерено и на мјестима где је могуће достојанствено обраћање светоме", поручио је челник цркве у месту Кротоне, преноси Гардијан.

Бернаскони је пак бранио своје поступке, па се извинио ако је било кога увредио, рекавши да је његово понашање можда било непромишљено те додао да то више неће учинити.

"Апсолутно ми није била намјера да тривијализујем евхаристију...то је једноставно била миса на крају радне недјеље. Али симболика је јака, то је истина и говори сама за себе, понекад другачије него што бисмо ми то жељели. Било је наивно од мене да не придајем ситуацији потребну пажњу", рекао је свештеник, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана