Sveštenik u kupaćem održao misu u moru, dušek koristio kao oltar: Umiješala se i policija

GS
Sveštenik u kupaćem održao misu u moru, dušek koristio kao oltar: Umiješala se i policija

Sveštenik Matia Bernaskoni (36) iz milanske nadbiskupije dosjetio se da bi mogao da služi misu u moru, koristeći dušek za naduvavanje kao olat, zbog ovog poteza je sada pod istragom italijanskih vlasti.

Međutim, s obzirom na to da nije uspio da pronađe hlad u koji bi se sklonio od velikih vrućina, Bernaskoni je rekao da mu je jedna porodica koja se zatekla u blizini ponudila dušek na naduvavanje, pa je s njim otišao u more i započeo misu u kupaćem kostimu.

Iz lokalne crkvene zajednice uputili su kritiku na račun cijelog ovog slučaja.

"U nekim slučajevima, tokom praznika, izvan svakodnevice, moguće je da izvodi misu i izvan crkve. No uvijek je potrebno pričešće izvoditi primjereno i na mjestima gde je moguće dostojanstveno obraćanje svetome", poručio je čelnik crkve u mestu Krotone, prenosi Gardijan.

Bernaskoni je pak branio svoje postupke, pa se izvinio ako je bilo koga uvredio, rekavši da je njegovo ponašanje možda bilo nepromišljeno te dodao da to više neće učiniti.

"Apsolutno mi nije bila namjera da trivijalizujem evharistiju...to je jednostavno bila misa na kraju radne nedjelje. Ali simbolika je jaka, to je istina i govori sama za sebe, ponekad drugačije nego što bismo mi to željeli. Bilo je naivno od mene da ne pridajem situaciji potrebnu pažnju", rekao je sveštenik, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana