Пар удомио медвједа: Са љубимцем од пола тоне једу, пију чај и гледају ТВ VIDEO

ГС
Пар удомио медвједа: Са љубимцем од пола тоне једу, пију чај и гледају ТВ VIDEO

Док већина људи у свом дому држи псе, мачке, птицу, хрчка или рибице, један пар из Русије има несвакидашњег љубимца - медвједа.

Светлана и Јуриј Пантеленко пронашли су медвједића од свега три мјесеца, удомили га и дали му име Степан. Они су напуштено младунче пронашли у шуми како плаче за мајком коју су убили криволовци, па су схвативши колико је беспомоћан, повели медвједа кући.

Степан са њима живи већ скоро 30 година. Има преко 450 килограма, висок је више од два метра, а понаша се као прави кућни љубимац. Са својим удомитељима сједи на каучу и гледа телевизију. Помаже им и да залиjевају цвијеће, а једе 25 килограма рибе, поврћа и јаја дневно.

Светлана и Јуриј кажу да је Степан врло њежан.

- Пронашли су га ловци док је био мали. Остао је без мајке и био је у врло лошем стању. Врло је друштвен и јако воли људе. Није нимало агресиван. Има разне таленте и обожава пикник - открио је брачни пар за "Daily mail".

Иако је ова животиња припитомљена и никад није имала контакт са дивљином, сигурно је да и даље има своје нагоне. Јуриј и Светлана свјесни су тога, па се према Степану односе с максималним поштовањем, а знају да им он неће наудити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана