Par udomio medvjeda: Sa ljubimcem od pola tone jedu, piju čaj i gledaju TV VIDEO

GS
Par udomio medvjeda: Sa ljubimcem od pola tone jedu, piju čaj i gledaju TV VIDEO

Dok većina ljudi u svom domu drži pse, mačke, pticu, hrčka ili ribice, jedan par iz Rusije ima nesvakidašnjeg ljubimca - medvjeda.

Svetlana i Jurij Pantelenko pronašli su medvjedića od svega tri mjeseca, udomili ga i dali mu ime Stepan. Oni su napušteno mladunče pronašli u šumi kako plače za majkom koju su ubili krivolovci, pa su shvativši koliko je bespomoćan, poveli medvjeda kući.

Stepan sa njima živi već skoro 30 godina. Ima preko 450 kilograma, visok je više od dva metra, a ponaša se kao pravi kućni ljubimac. Sa svojim udomiteljima sjedi na kauču i gleda televiziju. Pomaže im i da zalijevaju cvijeće, a jede 25 kilograma ribe, povrća i jaja dnevno.

Svetlana i Jurij kažu da je Stepan vrlo nježan.

- Pronašli su ga lovci dok je bio mali. Ostao je bez majke i bio je u vrlo lošem stanju. Vrlo je društven i jako voli ljude. Nije nimalo agresivan. Ima razne talente i obožava piknik - otkrio je bračni par za "Daily mail".

Iako je ova životinja pripitomljena i nikad nije imala kontakt sa divljinom, sigurno je da i dalje ima svoje nagone. Jurij i Svetlana svjesni su toga, pa se prema Stepanu odnose s maksimalnim poštovanjem, a znaju da im on neće nauditi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana