Индијски службеник испразнио језеро да би пронашао изгубљени телефон

ГС
Foto: Нешнл

КЕРКАТА - Индијски државни службеник суспендован је због наређивања пражњења језера како би вратио свој телефон, који је испустио док је сликао селфи.

До тренутка када је телефон пронађен, човјек је испразнио довољно воде за наводњавање 600 хектара обрадиве земље.

Рајеш Вишвас суспендован је у петак након што су његови надређени закључили да није имао овлаштење да испразни језеро, јавио је индијска тв станица НДТВ.

Вишвас  се купао на Керката брани у држави Чатисгар у недјељу када му је Самсунг Галакси S23 испао из руке док је покушавао да направи селфи. Телефон се сурвао у четири метра дубоко језеро, а Вишвас  је брзо окупио неке мјештане да зароне и покушају пронаћи телефон.

Када им то није успјело, 32-годишњи инспектор за храну унајмио је двије дизел пумпе и испустио 2,1 милион литара воде из умјетног језера током три дана, зауставивши се тек када су га пријавили његовим послодавцима.

До тренутка када су пумпе искључене, ниво воде у језеру смањен је за готово пола, а Вишвас је успио да извади свој уређај, који је до тада био неупотребљив.

Он се противио својој суспензији, тврдећи да му је локално одјељење за водне ресурсе дало дозволу да испразни рибњак. Међутим, један званичник тог одјељења рекао је локалним медијима да је Вишвас дозвољено да испусти мање од два метра воде, али да је прекорачио ту мјеру.

„Остаје суспендован до истраге. Вода је битан ресурс и не може се овако расипати“, рекла је локална званичница Пријанка Шукла за новине Нешнл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана