Indijski službenik ispraznio jezero da bi pronašao izgubljeni telefon

GS
Foto: Nešnl

KERKATA - Indijski državni službenik suspendovan je zbog naređivanja pražnjenja jezera kako bi vratio svoj telefon, koji je ispustio dok je slikao selfi.

Do trenutka kada je telefon pronađen, čovjek je ispraznio dovoljno vode za navodnjavanje 600 hektara obradive zemlje.

Raješ Višvas suspendovan je u petak nakon što su njegovi nadređeni zaključili da nije imao ovlaštenje da isprazni jezero, javio je indijska tv stanica NDTV.

Višvas  se kupao na Kerkata brani u državi Čatisgar u nedjelju kada mu je Samsung Galaksi S23 ispao iz ruke dok je pokušavao da napravi selfi. Telefon se survao u četiri metra duboko jezero, a Višvas  je brzo okupio neke mještane da zarone i pokušaju pronaći telefon.

Kada im to nije uspjelo, 32-godišnji inspektor za hranu unajmio je dvije dizel pumpe i ispustio 2,1 milion litara vode iz umjetnog jezera tokom tri dana, zaustavivši se tek kada su ga prijavili njegovim poslodavcima.

Do trenutka kada su pumpe isključene, nivo vode u jezeru smanjen je za gotovo pola, a Višvas je uspio da izvadi svoj uređaj, koji je do tada bio neupotrebljiv.

On se protivio svojoj suspenziji, tvrdeći da mu je lokalno odjeljenje za vodne resurse dalo dozvolu da isprazni ribnjak. Međutim, jedan zvaničnik tog odjeljenja rekao je lokalnim medijima da je Višvas dozvoljeno da ispusti manje od dva metra vode, ali da je prekoračio tu mjeru.

„Ostaje suspendovan do istrage. Voda je bitan resurs i ne može se ovako rasipati“, rekla je lokalna zvaničnica Prijanka Šukla za novine Nešnl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana