Аустралијанац се избавио из чељусти крокодила

Tanjug
Foto: Ilustracija

КВИНСЛЕНД- Један Аустралијанац је успио да се избави из чељусти крокодила који га је напао док је ронио у ексклузивном одмаралишту у Квинсленду, у Аустралији.

Маркус Мекгоен (51) је описао како је успео да се спасе‚ претрпевши само подеротине на кожи пошто је успио да извуче главу из чељусти предатора.          
    
Он је одвезен хеликоптером у оближњу болницу на острву, а касније је пребачен у Кернс на даље лечење. 

    Напади крокодила нису толико чести у Аустралији, али их је протеклих мјесеци забиљежено неколико, пренио је Би-Би-Си.

    Мекгоен је изјавио да је био у близини Кејп Јорка, у води са групом људи, око 30 килом удаљен од острва Хагерстон, када је нападнут отпозади.
    
"Помислио сам да ме је напала ајкула, али када сам додирнуо нападача, схватио сам да је у питању крокодил. Успео сам да рукама довољно отворим његове чељусти да извучем главу", рекао је. 

    Крокодил - за кога се сматра да је био млад - вратио се да покуша још једном, изјавио је Мекгоен, али га је он осујетио у том покушају, претрпевши угриз по руци.
    
Из Одјељења за очување Квинсленда кажу да ће истражити инцидент, мада је "крокодил у отвореном мору тежак за лоцирање, јер те животиње могу да пређу десетине километара дневно".

    У фебруару, ренџери су убили крокодила дугачког 4,2 метра, који је напао човјека и појео његовог пса на удаљеној рампи за чамце, северно од Кернса.

    Почетком овог мјесеца, посмртни остаци 65-годишњег рибара Кевина Дармодија пронађени су у крокодилу дугом 4,1 метар, на оближњој реци Кенеди - био је то 13. смртоносни напад у Квинсленду од почетка вођења евиденције 1985. године.

    У оквиру програма управљања Квинслендом, „ проблематични крокодили“ се уклањају из области у којима угрожавају јавну безбједност и, у ријетким случајевима, еутаназирају.
    
Откако је лов на крокодиле забрањен 1974. године, популација крокодила у држави је порасла са 5.000 животиња на око 30.000 колико их има данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана