У Америци се продаје Yugo са само 749 км на сату

Агенције
У Америци се продаје Yugo са само 749 км на сату

Yugo посједује изузетно лошу репутацију код Американаца и многи га сматрају за вјероватно најгори аутомобил који се продавао “преко баре”.

У периоду од 1985. до 1992. године је продато преко 140.000 јединица по изузетно ниској почетној цијени од свега 3.990 долара, а сада се један специјалан примјерак нашао у огласима.

Оно шта га чини посебним је податак да је прешао свега 468 миља или 749 километара. Ријеч је о моделу из 1988. године под ознаком GV (“Great Value” или “Велика вриједност”), који је споменуте године био основни модел у понуди.

Власник из америчке савезне државе Мериленд је купио аутомобил као нов, али га је ретко возио и стајао је паркиран у гаражи последњу 31 годину. Прије него што је постао временска капсула, власник је из аутомобила извадио алкумулатор, али нема сумње да ће захтјевати детаљно освјеживање прије него што се нађе на улици.

Заједно са овим Yugoм се продаје још један примерак за дијелове. Ентеријер је потпуно нов и показује колико је задршна израда била лоша, па тако дугме сирене на волану је заправо другачије боје од остатка аутомобила. Међутим, то се и очекивало од једног од најјефтинијих аутомобила који је икада крочио на америчко тло.

Тражена цијена је 9.000 долара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана