Фифа: Дисциплински поступак против Хрватске због вријеђања Борјана

Срна
Фифа: Дисциплински поступак против Хрватске због вријеђања Борјана

ЦИРИХ- Међународна федерација фудбалских асоцијација (Фифа) покренула је дисциплински поступак против Хрватске након што су навијачи хрватске репрезентације током утакмице Свјетског првенства у Катару вријеђали голмана Канаде Милана Борјана.

Фифа је саопштила да је покренула поступак “због понашања хрватских навијача”.

Током утакмице Хрватске и Канаде, при резултату 4:1 хрватски тим, навијачи Хрватске су истакли транспарент на којем на енглеском језику пише “Книн '95 - ништа не трчи као Борјан”, алудирајући на злочиначку хрватску војно-полицијску акцију “Олуја” 1995. године, током које је Борјан, Србин рођен у Книну, изјбегао са породицом.

Осим увредљивог транспарента, хрватски навијачи узвикивали су увредљиве пароле, очигледно упућене Србину из Канаде, којег су називали “Турчином и усташом” и псовали му чланове породице.

-Немам шта да коментаришем, то само говори о њима. Чуо сам да су викали и вређали ме. То показује да су примитивци и да треба да раде на себи и својим породицама, јер су очигледно исфрустрирани, па су дошли да се испразне - изјавио је Борјан након утакмице.

Борјан тренутно наступа за београдски Фудбалски клуб Црвена звезда, чији је капитен већ неколико година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана