Велики одзив тренера на семинар

Дарко Драгичевић
Велики одзив тренера на семинар

Омладинска школа ФК Борац организовала је, заједно са Факултетом за физичко васпитање и спорт, тренерски семинар на који су пристигли бројни тренери из Републике Српске.

Помно су слушали предавања Илије Лончаревића, Жељка Секулића и Душка Лепира не кријући задовољство приликом да чују нове тренерске лекције.

Илија Лончаревић, тренер бројних хрватских клубова, похвалио је идеју  да на једном мјесту окупи тренерску струку.

„Тренерски семинари попут овог увијек су добра прилика да се размијене искуства и стекну нека нова знања. Драго ми је што је одзив добар и што су тренери пристигли да чују предавања. Потрудио сам се да им пренесем своја знања и своја искуства са акцентом на рад са омладинским погоном и оним најмлађим узрастом.“ рекао је Лончаревић.

Фудбалским тренерима пристиглим на семинар обратио се и Жељко Секулић, професор на Факултету за физичко васпитање и спорт који каже да је од великог значаја свакодневно радити на едукацији у свим сегментима.

„Један од наших главних циљева на Факултету за физичко васпитање и спорт је да едукујемо стручњаке који ће касније радити са свим старосним генерацијама. Од дјеце, па до оних најстаријих. Желимо да промовишемо физичку активност као средство које може помоћи у правилном развоју дјеце, али у превенцији болести, те да промовишемо здрав начин живота.“ рекао је Секулић.

Причало се, током семинара, о бројним факторима неопходним за правилан развој младих спортиста. Саша Кајкут, директор Омладинске школе ФК Борац, није крио задовољство одзивом тренера, али и оним што се могло чути током предавања.

„Наша велика жеља је да уз правилан развој младих фудбалера посветимо пажњу и правилном развоју тренерског кадра. Наставићемо да јачамо сарадњу са Факултетом за физичко васпитање и спорт, те да омогућимо њиховим најбољим студентима да стичу искуство и кроз тренерски рад у нашем клубу. Ово је први семинар, а планирамо да наставимо са овом праксом. Од велике је важности да се дотакнемо и да разговарамо о бројним темама које могу да подигну стандарде тренирања, и све оно што је неопходно за фудбалски развој наше дјеце и наших тренера." рекао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана