Један од стубова репрезентације Србије покидао менискус: Гудељ не иде на ЕВРО?

ГС
Један од стубова репрезентације Србије покидао менискус: Гудељ не иде на ЕВРО?

СЕВИЉА – Нема среће Немања Гудељ. Један од стубова селекције коју са клупе води Драган Стојковић и најбитнији играч у балансу екипе, покидао је менискус лијевог кољена и под великим је упитником за наступ на предстојећем Европском првенству које ће се од 14. јуна до 14. јула одржати у Њемачкој.

Фудбалер Севиље повриједио се на посљедњој првенственој утакмици са Мајорком, а медицински прегледи су показали да је ријеч о кидању дијела менискуса лијевог кољена, супротно од оног које је већ повређивао почетком актуелне календарске године.

Гудељ се тада одлучио за операцију, те је морао на двомјесечну паузу. Ипак, да ли ће се и овог пута одлучити за исту методу још није познато, јер ће, како се наводи у саопштењу клуба из Андалузије, "коначна прогноза зависити од врсте интервенције којој ће фудбалер бити подвргнут".

Уколико се одлучи за операцију, Гудељ ће пропустити остатак клупске сезоне, а под претпоставком да му опоравак потраје као и претходни пропустиће и групну фазу Европског првенства.

Због специфичног начина исхране 32-годишњи дефанзивац већ годинама није имао проблеме са мишићним повредама, али су паклени ритам утакмица и чињеница да је Гудељ био стандардан код сваког од тројице Севиљиних тренера у овој сезони, нажалост, оставили трага на кољенима...

Гудељ се на терен вратио средином марта и врло брзо се поново усталио у првих 11.

Прије десетак дана против Лас Палмаса заиграо је у везном реду и уписао прву асистенцију у сезони, против Мајорке као лијеви штопер у формацији са петорицом у дефанзиви поново је био један од најбољих на терену. И таман што је подигао форму, нови малер за бившег фудбалера Ајакса...

Упркос поменутој повреди, Гудељ је ове сезоне што као штопер, што као везиста одиграо 31 утакмицу у свим такмичењима за Севиљу, а његова поливалентност од огромне је важности и за Драгана Стојковића.

У прилог томе говори и податак да је у квалификацијама за предстојеће Европско првенство одиграо 698 од 720 минута.

Остаје нам само да сачекамо расплет. До Европског шампионата остало је мање од два мјесеца, а селектор Стојковић је послије искуства са Мундијала у Катару обећао да ће у Њемачку водити потпуно здраве играче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана