Jedan od stubova reprezentacije Srbije pokidao meniskus: Gudelj ne ide na EVRO?

GS
Jedan od stubova reprezentacije Srbije pokidao meniskus: Gudelj ne ide na EVRO?

SEVILjA – Nema sreće Nemanja Gudelj. Jedan od stubova selekcije koju sa klupe vodi Dragan Stojković i najbitniji igrač u balansu ekipe, pokidao je meniskus lijevog koljena i pod velikim je upitnikom za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Fudbaler Sevilje povrijedio se na posljednjoj prvenstvenoj utakmici sa Majorkom, a medicinski pregledi su pokazali da je riječ o kidanju dijela meniskusa lijevog koljena, suprotno od onog koje je već povređivao početkom aktuelne kalendarske godine.

Gudelj se tada odlučio za operaciju, te je morao na dvomjesečnu pauzu. Ipak, da li će se i ovog puta odlučiti za istu metodu još nije poznato, jer će, kako se navodi u saopštenju kluba iz Andaluzije, "konačna prognoza zavisiti od vrste intervencije kojoj će fudbaler biti podvrgnut".

Ukoliko se odluči za operaciju, Gudelj će propustiti ostatak klupske sezone, a pod pretpostavkom da mu oporavak potraje kao i prethodni propustiće i grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Zbog specifičnog načina ishrane 32-godišnji defanzivac već godinama nije imao probleme sa mišićnim povredama, ali su pakleni ritam utakmica i činjenica da je Gudelj bio standardan kod svakog od trojice Seviljinih trenera u ovoj sezoni, nažalost, ostavili traga na koljenima...

Gudelj se na teren vratio sredinom marta i vrlo brzo se ponovo ustalio u prvih 11.

Prije desetak dana protiv Las Palmasa zaigrao je u veznom redu i upisao prvu asistenciju u sezoni, protiv Majorke kao lijevi štoper u formaciji sa petoricom u defanzivi ponovo je bio jedan od najboljih na terenu. I taman što je podigao formu, novi maler za bivšeg fudbalera Ajaksa...

Uprkos pomenutoj povredi, Gudelj je ove sezone što kao štoper, što kao vezista odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima za Sevilju, a njegova polivalentnost od ogromne je važnosti i za Dragana Stojkovića.

U prilog tome govori i podatak da je u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrao 698 od 720 minuta.

Ostaje nam samo da sačekamo rasplet. Do Evropskog šampionata ostalo je manje od dva mjeseca, a selektor Stojković je poslije iskustva sa Mundijala u Kataru obećao da će u Njemačku voditi potpuno zdrave igrače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana