Драган Вулевић за "Глас": Дрина ХЕ неће скренути са зацртаног курса

Дејан Кондић
Драган Вулевић за "Глас": Дрина ХЕ неће скренути са зацртаног курса

ВИШЕГРАД - Нема панике у Вишеграду након ремија у Власеници (2:2). Фудбалери Дрине ХЕ из Вишеграда, на челу са стручним штабом, убијеђени су да ће они бити та екипа која ће прва пресјећи врпцу на друголигашком истоку Српске.

Сав фокус екипе коју са клупе води Драган Вулевић је на предстојећа три меча. Млади стручњак у разговору за "Глас Српске" поручује да његови момци морају освојити шест бодова, како би мирне главе ушли у дерби против другопласиране екипе Пролетера из Дворова, од које имају четири бода више.

- Тренутно смо лидери, све иде по плану. Имамо још седам утакмица до краја, видећемо. Сад, у последњем колу против Власенице испустили смо тријумф у последња два минута.

Водили смо са 2:1. Надам се и верујем у ове момке. Не бих се прихватао посла да не верујем. Направили смо добру причу. Сада нам следе две мало лакше утакмице и онда нам долазе Дворови, ту ћемо знати на чему смо. Надам се да ћемо у том дербију победити и побећи им још који бод више - рекао је Вулевић.

У Вишеграду имају велике амбиције и у наредној, сви се надају прволигашкој сезони, али не желе да спремају ражањ, док је зец у шуми.

- Причао сам са председником клуба Дејаном Крсмановићем још пре почетка сезоне. Овде у клубу имали су дугорочан план да уђемо у виши ранг и да ме задрже, као и да видимо шта нам је још потребно да се појачамо и боримо са тим екипама у Првој лиги Републике Српске. Да све дигнемо на виши ниво - истакао је Вулевић.

Некадашњи нападач Црвене звезде, Војводине и шпанског Албасетеа три сезоне је носио дрес екипе коју данас води са клупе, од 2003. до 2006. године. Истиче да су играчи и услови из његовог играчког мандата бољи у односу на актуелни период.

- Када сам ја играо овде било је више квалитетнијих играча, играо се чвршћи фудбал. Сад се све базира на физици и спремности. И услови су онда били доста бољи и било је више новца, чак смо могли онда и ићи на припреме, за разлику од данас. У ово данашње време више играча ради и игра фудбал, паралелно - закључио је Вулевић.

Лука

Драган Вулевић у екипи Дрине ХЕ надређени је и 26-годишњем сину Луки који, за разлику од оца, игра нешто повученије, на боку. Упркос томе, са осам погодака један је од лидера тима.

- Искусан је, добро игра, добро се уклопио. Јесте да му је требало и мало времена. Игра више по страни, јер је хитрији, игра са обе ноге, има добар шут. Има више асистенција него постигнутих голова. Иза себе има занимљиво инострано искуство. Играо је у нижим ранговима у Шведској, Словачкој, Аустрији... Имао је прошле године понуду из Грчке, али и неке проблеме са папирологијом, а доле су били и неки пожари и поплаве па сам га позвао овамо да помогне и мени, али и себи. Засад је испало добро за обојицу - констатовао је Вулевић сениор.

Стручни штаб

Тренер Дрине ХЕ, Вулевић у први план, увијек, истиче своје сараднике.

- Заслуге за досадашњи успех припадају и помоћном тренеру Ивану Мирковићу. Чинимо једну складну целину, и са овим момцима радимо један, по мом мишљењу веома добар посао - рекао је Вулевић.

Комплетан интервју са Драганом Вулевићем можете прочитати у првомајском троброју "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана