Fifa: Disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Borjana

Srna
Fifa: Disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Borjana

CIRIH- Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske nakon što su navijači hrvatske reprezentacije tokom utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru vrijeđali golmana Kanade Milana Borjana.

Fifa je saopštila da je pokrenula postupak “zbog ponašanja hrvatskih navijača”.

Tokom utakmice Hrvatske i Kanade, pri rezultatu 4:1 hrvatski tim, navijači Hrvatske su istakli transparent na kojem na engleskom jeziku piše “Knin '95 - ništa ne trči kao Borjan”, aludirajući na zločinačku hrvatsku vojno-policijsku akciju “Oluja” 1995. godine, tokom koje je Borjan, Srbin rođen u Kninu, izjbegao sa porodicom.

Osim uvredljivog transparenta, hrvatski navijači uzvikivali su uvredljive parole, očigledno upućene Srbinu iz Kanade, kojeg su nazivali “Turčinom i ustašom” i psovali mu članove porodice.

-Nemam šta da komentarišem, to samo govori o njima. Čuo sam da su vikali i vređali me. To pokazuje da su primitivci i da treba da rade na sebi i svojim porodicama, jer su očigledno isfrustrirani, pa su došli da se isprazne - izjavio je Borjan nakon utakmice.

Borjan trenutno nastupa za beogradski Fudbalski klub Crvena zvezda, čiji je kapiten već nekoliko godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana