Борац м:тел игра Лигу шампиона

Дарко Пашагић
Борац м:тел игра Лигу шампиона

Бањалука - Град Бањалука ће помоћи Рукометном клубу Борац м:тел и обезбиједиће средства за депозит од 25.000 евра, који клуб из Господске улице треба да уплати EHF-у како би учествовао у квалификацијама за Лигу шампиона.

Ово је у петак изјавио градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановића послије састанка у Административној служби града са челницима  Борац м:тела.

- Биће обезбијеђено 25.000 евра, колико је потребно да се положи као депозит Европској рукометној федерацији. Борац м:тел је ове сезоне освојио три трофеја, купове Републике Српске и БиХ, те титулу првака БиХ и зато морамо да помогнемо овом клубу. И раније сам говорио да ако наши клубови на терену обезбиједе позиције које воде на међународну сцену, онда сви треба да им помогнемо да нас достојно репрезентују. У супротном, доћи ће до смањења мотива за такмичење, а самим тим и резултати ће бити лошији - нагласио је Гаврановић.

Он је истакао да је очекивао да ће рукометном великану из Господске улице помоћ стићи и са других страна.

- Град Бањалука је увијек на услузи врхунском спорту, али рукометаши су за одличне резултате требало да буду награђени и од стране надлежног министарства, али и спонзора. Али очито да је та помоћ у овом тренутку изостала - додао је Гаврановић.

Предсједник Управног одбора Рукометног клуба Борац Игор Бабић захвалио је градоначелнику Гаврановићу и граду Бањалука на подршци, и изразио задовољство због чињенице да ће "црвено-плави" и ове године заиграти на европској сцени.

- Била би права штета да због недостатка новца нисмо успјели да играмо у квалификацијама за Лигу шампиона. Уколико успјешно пребродимо квалификације, а надам се да хоћемо, потпуно спремно ћемо дочекати наступ у најквалитетнијем клупском такмичењу - рекао је Бабић.

Неће турнир

Предсједник Бањалучана Игор Бабић је нагласио да се Борац м:тел неће кандидовати да буде домаћин квалификационог турнира за Лигу шампиона.

- Већину трошкова ових турнира сноси домаћин и то би за нас у овом тренутку био прекрупан залогај - рекао је Бабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана