Шта је све потребно да бисте се бавили послом инфлуенсера?

Г.С.
Шта је све потребно да бисте се бавили послом инфлуенсера?

Београд -- Углавном се мисли да је посао инфлуенсера лак.

Колико год да ријеч инфлуенсер дјелује неопипљиво, они данас зарађују много више од просјечног Србина, а фотографисање и снимање видео-материјала превазишло је оквире забаве и попримило све одлике успјешног бизниса.

Све је то забава и успут - прве су реакције. Ипак, није баш тако. Публика је стално гладна, а у ту замку се лако упадне. Често се дешава да на крају инфлуенсери не живе свој, него онакав живот какав би пратиоци жељели. Да ли се то исплати?

Инфлуенсери су реклама модерног доба. Школе, маркетиншке агенције, курсеви - заборавите на све, данас се производ продаје на интернету. Позив је отворен за све. Све што вам треба јесу интернет и добра идеја. И постајете инфлуенсер.

Одиста, шта је све потребно да бисте се бавили послом инфлуенсера?

“Телефон. Телефон који има камеру. И сада је само питање талента. Да ли си ти талентован за то”, каже за Прву ТВ Петар Васић, предузетник.

“Ако постоји стварно нека дубока страст у теби до било чега, вероватно постоји и у другим људима до исто тога, тако да ти можеш да нађеш све те људе и да им понудиш ту неку твоју платформу и да они можда проживљавају кроз твоју ту авантуру, неку своју авантуру коју су планирали да ураде”, објашњава он.

Број пратилаца који неко мора да има како би се назвао инфлуенсером може да варира – постоје чак и микроинфлуенсери са нешто више од 1.000 пратилаца, али има и оних који су тешки “неколико милиона пратилаца”.

Често значајније и од броја пратилаца јесте – ниша инфлуенсера. То у коју категорију спада инфлуенсер - мода, лепота, храна, фитнес... много утиче на начин на који их брендови перципирају.

“Суштински се цени аутентичност. Сигурна сам да сам због своје искрености постала узор многим девојкама”, каже Теодора Миљковић, микроинфлуенсерка, преноси Prva.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана