Šta je sve potrebno da biste se bavili poslom influensera?

G.S.
Šta je sve potrebno da biste se bavili poslom influensera?

Beograd -- Uglavnom se misli da je posao influensera lak.

Koliko god da riječ influenser djeluje neopipljivo, oni danas zarađuju mnogo više od prosječnog Srbina, a fotografisanje i snimanje video-materijala prevazišlo je okvire zabave i poprimilo sve odlike uspješnog biznisa.

Sve je to zabava i usput - prve su reakcije. Ipak, nije baš tako. Publika je stalno gladna, a u tu zamku se lako upadne. Često se dešava da na kraju influenseri ne žive svoj, nego onakav život kakav bi pratioci željeli. Da li se to isplati?

Influenseri su reklama modernog doba. Škole, marketinške agencije, kursevi - zaboravite na sve, danas se proizvod prodaje na internetu. Poziv je otvoren za sve. Sve što vam treba jesu internet i dobra ideja. I postajete influenser.

Odista, šta je sve potrebno da biste se bavili poslom influensera?

“Telefon. Telefon koji ima kameru. I sada je samo pitanje talenta. Da li si ti talentovan za to”, kaže za Prvu TV Petar Vasić, preduzetnik.

“Ako postoji stvarno neka duboka strast u tebi do bilo čega, verovatno postoji i u drugim ljudima do isto toga, tako da ti možeš da nađeš sve te ljude i da im ponudiš tu neku tvoju platformu i da oni možda proživljavaju kroz tvoju tu avanturu, neku svoju avanturu koju su planirali da urade”, objašnjava on.

Broj pratilaca koji neko mora da ima kako bi se nazvao influenserom može da varira – postoje čak i mikroinfluenseri sa nešto više od 1.000 pratilaca, ali ima i onih koji su teški “nekoliko miliona pratilaca”.

Često značajnije i od broja pratilaca jeste – niša influensera. To u koju kategoriju spada influenser - moda, lepota, hrana, fitnes... mnogo utiče na način na koji ih brendovi percipiraju.

“Suštinski se ceni autentičnost. Sigurna sam da sam zbog svoje iskrenosti postala uzor mnogim devojkama”, kaže Teodora Miljković, mikroinfluenserka, prenosi Prva.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana