Заглавили смо се на дну Атлантика, а он нам рекао да спавамо: Исповијест путника подморнице „Титан“

ГС
Заглавили смо се на дну Атлантика, а он нам рекао да спавамо: Исповијест путника подморнице „Титан“

Човјек који је 2021. био путник на подморници "Титан" која је недавно имплодирала и однијела пет живота, тврди да је извршни директор компаније "Оушнгејт" предложио посади да спава на броду преко ноћи док је заглављена на дну Атлантика.

Експедиција Џејдена Пана 2021. године добила је застрашујући преокрет када је Титанова батерија "умрла" у моменту када је брод био нешто више од два сата од спуштања до олупине Титаника на дну океана. Говорећи за Би-Би-Си  (BBC) прошле године, сниматељ се присјетио тренутка када је директор компаније Стоктон Раш рекао путницима да је батерија „капут”.

Раш је наводно рекао путницима морају да се врате на површину када су били на удаљености од два фудбалска игралишта од легендарне олупине брода.

- У почетку сам мислио да се шали јер смо били више од два сата од циља наше експедиције и тако близу дна. Али онда је објаснио да се једна од батерија испразнила, па би нам било тешко да се вратимо на површину - рекао је Пан, преноси Дејли мејл.

Док је Раш покушавао да ријеши проблем, наводно је понудио путницима да оду на спавање док је брод тонуо на дно океана.

Пола посаде, укључујући Стоктона, рекло је да би било добро да спавају на дну океана, међутим, остали клијенти нису били вољни да проведу ноћ под океаном.

На крају је Раш успио да употреби хидраулику да спусти тежину и брод је сигурно испливао на површину са свим путницима на броду.

Панова прича изашла је у јавност након што је пет путника, укључујући Раша, погинуло током роњења до Титаника прошлог мјесеца. Подморница је имплодирала близу дубине од 3.800 метара гдје лежи Титаник.

Сахзада Давуд (58) и његов 19-годишњи син Сулеман били су путници трагичне експедиције, а прије него што су се укрцали на путовање од 250.000 долара по особи у којем су погинули са још троје људи, сликани су насмијани.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана