У Хрватској уграде кук, а на рехабилитацију иду у Републику Српску

Г.С.
У Хрватској уграде кук, а на рехабилитацију иду у Републику Српску

Хрвати по рехабилитацијске услуге масовно одлазе u Републику Српску и то у Бању Врућицу, највећи здравствено – туристички центар, на само три сата удаљености од Загреба гдје је услуге могуће добити по заиста невјероватним цијенама, пише Јутарњи лист.

Рецимо, десетодневно лијечење тамо кошта 375 евра, а у то су укључени превоз аутобусом, хотел с пуним пансионом, специјалистички прегледи доктора, до три физикалне процедуре дневно, једнодневни излет по договору, забава уз живу музику...

Не чуди зато како поједине туристичке агенције у Хрватској годинама организирају аранжмане за љечилиште у општини Теслић, али и да у Бања Врућицу организовано одлазе и загребачки инвалиди рада те да су такви "излети" прилично популарни.

Према службеним подацима, од укупно 240 хиљада ноћења која су годишње остварена у Бањој Врућици, њих 88 хиљада направили су хрватски посјетиоци којима су здравствено – рехабилитацијске услуге значајно повољније него у Хрватској.

"Били и опет идемо. Свака куна враћена добивеном услугом", пише један корисник друштвених мрежа.

"Ја долазим већ пет година могу реци све похвале. Поздрав комплетном особљу", пише друга.

"Била у септембру и било предивно, идем опет на прољеће", објавила је трећа.

Има и оних који се на друштвеним мрежама распитују о томе како су Хрвати дочекани у Републици Српској, но судећи по службеној статистици, бање су итекако популарне међу публиком, а знају се тамо запутити и какви спортисти, на припреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана