Породица из Србије тврди да је преварена у Грчкој: Ручак платили 360 евра, ево шта су јели

Г.С.
Породица из Србије тврди да је преварена у Грчкој: Ручак платили 360 евра, ево шта су јели

МИКОНОС - Традиционално, велики број грађана Србије током љетње сезоне одлази на љетовање у Грчку, јер ова земља важи за једну од најприступачнијих и најљепших за коришћење годишњег одмора.

Међутим, иако цијене на овом љетовалишту увијек одговарају свима који га посјећују, некада се деси да поједини туристи подијеле и своја нимало пријатна искуства. Један члан популарне Reddit групе за љетовање у Грчкој подијелио је причу једног корисника који је прошао “као бос” по трњу на љетовању у Миконосу.

- Трудили смо се да пронађемо мјесто за вечеру испред плаже Платис Гиалос, јер испред плажа има много ресторана. Док смо ходали, конобар једног објекта нам је рекао да можемо користити њихове кабине или лежаљке под условом да купимо два пића. Мислили смо да то није лоше и кренули смо са њим. Како смо се смјестили, он нас је гњавио да наручимо, те је тако моја жена добила мојито, а ја пиво. При томе нас је приморао да наручимо милкшејкове за нашу дјецу - написао је овај корисник, па наставио:

Мушкарац је истакао и да је конобар околишао и није желио да каже тачно која је цијена, те да је све вријеме наваљивао да што више наручују.

- Док смо сједели тамо око сат времена, помислили смо да бисмо могли да наручимо храну коју је препоручио. За мало лигњи на менију је стајало свега 19 евра. Рекао је да долази са салатом и хљебом, а ја сам поново питао да ли је то посебна накнада, на шта је конобар рекао да није - испричао је.

На крају, када је дошло вријеме за плаћање, туристи су остали шокирани.

- Лигње су коштале 148 евра, млијечни шејкови које нисмо ни жељели, али смо били приморани да наручимо за нашу дјецу били су по 38 евра, а салата и хљеб за које нам је речено да су бесплатни су 28, односно 14,50 евра. Узнемирили смо се и рекли конобару и благајнику да нешто није у реду, што је њих разљутило. Благајник је узео рачун и одсјекао горњи дио који је имао име, адресу и датум трансакције. Нису се потрудили да дају потпис након трансакције и једноставно су са моје картице скинули износ од невјероватних 360,80 евра. Осјећао сам се тако превареним и не бих желио да се ико осјећа овако - закључио је.

Испод његове објаве, корисници су револтирано писали да није требало да плати овај рачун јер није легитиман.

Сви су у групи остали изненађени овим гестом, те су саркастично упитали “да ли лигње доносе са Јупитера?”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана