Ово је најјефтинија држава за живот: Карта за јавни превоз кошта три цента, а најам стана 60 евра

GS
Foto: Unsplash

КАРАЧИ - Према The World оf Statics Pakistan је проглашен за најјефтинију државу за живот.

 

Да би сазнао да ли је то заиста тако, Џош Ларкин са YouTube канала The Burnt Chip отпутовао је у његов највећи град, главну морску луку и финансијски центар – Карачи.

У Карачију је заменио једну британску фунту, или око 1,2 евра, за 400 пакистанских рупија и покушао да сазна шта би могао да купи са тим износом за један дан. Своја искуства забележио је камером и видео снимак објавио на Јутјубу, где га је до сада погледало више од 2,5 милиона људи.

На почетку дана, Џош Ларкин се на улици освјежио традиционалним пакистанским пићем doodtha – који се прави од млијека, шећера, леда и газираног пића, за само 30 рупија.

За ручак је јео биријани - зачињено јело од пиринча, кромпира и пилетине - и пио пепси за само 30 центи, а за вечеру је уживао у ражњићима од морских плодова које је платио 22 цента.

У Карачију је пробао јахање камила, јахао тук-тук и гледао плес змија отровница уз звуке фрула. Аутобуску карту је платио само три цента.

Шетајући Карачијем, открио је да изнајмљивање стана у том граду кошта око 50 британских фунти или 60 евра, што је најмање пет до десет пута јефтиније него у већини европских градова.

Шта је Џош Ларкин видео, доживео и пробао у Карачију за нешто више од једног евра у најјефтинијој земљи за живот, преноси Б92

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана