Мачак „запослен“ на аеродрому у Сан Франциску: Нема стреса док је он у смјени

ГС
Мачак „запослен“ на аеродрому у Сан Франциску: Нема стреса док је он у смјени

Путовања умију да буду стресна, поготово када се летови одгађају. А да не говоримо о великом броју људи који имају страх од летења. Постоје обучени, помало необични „стручњаци” који путницима помажу у тој борби.

Дјук Елингтон Морис је први мачак који је испунио услове да буде дио програма у којем обучени пси (а сад и један мачак) помажу људима који чекају лет на аеродрому да се ријеше стреса. Тај програм покренут је како би путницима путовање протекло што пријатније.

Интеракција са животињама доказано помаже, а путници у Сан Франциску којима је потребна утјеха прије лета можда ће се боље осјећати након што виде најновијег регрута, 14-годишњег мачка Дјука.

Некада је био улична мачка

Све до 2010. године Дјук је био мачка скитница. Тада је пронађен на улици с групом мачака, те је доведен у Одјељење за бригу и контролу животиња у Сан Франциску. Одлично се повезао с петогодишњом дјевојчицом која га је усвојила и подстакла је породицу да га дресира како би добио сертификат терапијске животиње.

- Од тада Дјук је сертификован као животињски терапеут, помаже људима свих узраста да се носе са стресом, болешћу и тешкоћама, те ставља осмијех на њихова лица када им је то најпотребније - кажу с аеродрома.

Дјук има и свој Инстаграм профил на ком можете видјети шта Дјук ради и кад је обична мачка у слободно вријеме и када није на свом послу на аеродрому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана