У ресторану у Орланду госте послужују роботи

Анадолија
Foto: Анадолија

ОРЛАНДО - Ресторан у Орланду у америчкој савезној држави Флорида опслужује клијенте користећи најновију технологију.

У суши ресторану у Орланду госте који посјећују овај познати објекат послужују роботи. Наиме, роботи послужују пиће, а гостима се храна сервира на покретној траци.

Роботи у угоститељству нису новост јер одређен број робота већ ради у Сједињеним Америчким Државама (САД) на печењу хамбургера.

У Јужној Кореји, која је посебно позната по достигнућима у области роботике, роботи такође већ дуго праве и послужују пиће гостима.

У кафићу у граду Даејеону за шанк је задужена роботска рука која може направити 60 различитих напитака, а гостима их потом послужују роботи на точковима. Систем може комуницирати с другим уређајима те посједује самовозећу технологију како би роботи пронашли најбољи пут између људи и столова. Комуникација с гостима се остварује говорним контролама.

Роботи све чешће замјењују конобаре у азијским кафићима и ресторанима. Роботи узимају наруџбе и послужују госте и у јапанским угоститељским објектима.

Ово није само тренд у јапанској пријестолници Токију, већ су “роботску радну снагу” увели бројни други угоститељски објекти у азијским метрополама. Људима је све симпатичније када им се обрати или кад их послужи робот.

Аутомати за припрему хране или пића су већ неко вријеме заступљени у великим азијским центрима те су оваква рјешења добро прихваћена и због пандемије коронавируса. Већина људи не жели долазити у контакт с другим непознатим особама или желе да храна буде припремљена у строгим хигијенским условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана