Србин Жика снимио раже у плићаку у Хургади - људи у шоку (VIDEO)

ГС
Србин Жика снимио раже у плићаку у Хургади - људи у шоку (VIDEO)

Цијели свијет остао је у шоку након што је ајкула усмртила двије жене у египатском љетовалишту Хургада, а међу туристима које је уватила паника су и они са Балкана.

Београдски портали објавили су видео снимак српског модног дизајнера Жике Недељковић који је урађен са плаже испред хотела Хилтон у Хургади, на коме се виде двије пераје неке морске животиње, које подсјећају на ајкулине, како пливају практично у плићаку. Касније на снимку се види да се ради о ражи, а не ајкули.

Неке врсте ража на леђима или на репу имају отровну бодљу која служи за одбрану. Друге врсте посједују електрични орган који може изазвати прилично снажан електрични удар на евентуалног нападача.

Раже ријетко нападају људе, а њихови убоди углавном нису опасни по живот

Напади ајкула у земљи фараона

– У августу 2017. у Марсу Аламу настрадала је и дјевојчица из Аустрије. Она је ронила на гребенима када ју је напала ајкула и повриједила јој ногу.

– Августа 2018. у Марсу Аламу ајкула је напала чешког туристу док се купао. Многи су, бјежећи из воде, били свједоци овог језивог напада, а несрећни човјек је преминуо пред очима своје породице.

– У октобру 2020. туристи из Украјине, мајка и дијете, били су жртве напада ајкуле у Шарм Ел Шеику. На предатора су налијетали у близини гребена, а дечаку је усљед повриједа ампутирана рука, преноси Објектив.

– Такође прије двије године, у овом граду је без руке остао и младић из Украјине, док је ајкула египатском туристичком водичу одгризла ногу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана