Сандерс: Милијардери путују у свемир, а милиони Американаца покушавају сачувати кров над главом

ГС
Foto: klix.ba

Амерички демократски сенатор љевичар Берни Сандерс сматра да је путовање мултимилијардера у свемир одраз проблема постојећег економског система.

“Можда је проблем у економском систему у којем шачица милијардера енормно повећава богатство током пандемије и путује у свемир ракетним летјелицама, док милиони људи покушавају сачувати кров над главом у најбогатијој држави на Земљи”, поручио је Сандерс.

Риčард Брансон и Џеф Безос су двојица милијардера који су путовали у свемир. Брансон је то учинио са својом компанијом Вирџин Галакктик Холдинг, а Безос је то успио са својом компанијом Блу Ориџин. Сандерс је имао поруку за Безоса, преноси klix.ba

“Џеф Безос користи своје вријеме да би путовао у свемир. Добро за њега. Анкета за анкетом показује да Американци желе да плаћа веће порезе овдје на Земљи. Учинимо да се то оствари”, истакао је.

Сандерс није усамљен у критици милијардера који желе комерцијализовати путовања у свемир, а међу којима је и извршни директор Тесле Илон Маск. Неприхватљиво им је да се троше милијарде долара на путовања која додатно загађују околину, односно сматрају да се тај новац могао искористити за рјешавање великих, планетарних, егзистенцијалних проблема.

С друге стране, поједини сматрају да ће технолошке иновације за ову врсту путовања бити употребљиве на Земљи, тј. да ће побољшати животе људи широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана