Појавио се Милетов надгробни споменик и сахранио сваки укус

Српска Инфо
Foto: Nikola Wolf / Podravski.hr

Тешко да неко може проћи покрај надгробног споменика породице Удоровић на мјесном гробљу у Петеранцу код Копривнице, а да не застане и погледа ово у најмању руку необично клесарско дјело.

Глава подравске породице Милан Удоровић у националним је медијима постао познат као наводни ‘краљ интернетских превара’, за што су га сумњичили бројни купци. Но, Удоровић за то никад није казнено одговарао те је и породица која посједује велико богатство, у више наврата одлучно оповргнула таква сумњичења.

Споменик супружника Удоровић на мјесном гробљу одскаче величином, накошеним полажајем, а посебно и прије свега садржајем. На великој надгробној плочи, с лијеве стране, истичу се уклесани ликови и вјерни прикази власника гробнице Трезице и Милана Удоровића. Али, оно што заиста упада у очи је десна страна мраморне плоче.

Тамо је приказан Ауди с регистрацијском ознаком Миле, а тако пријатељи и познаници зову Милана Удоровића. Испред луксузног аутомобила стл је прекривен новчаницама од 500 евра и боца с натписом „вискy", а вјероватно се ради о популарном вискију само није правилно написанопише Подравски.

Надгробна плоча по свом стилу и садржају раритет је на подравским гробљима. Плоча је лишена било каквих вјерских садржаја, осим великога крста око Милановог врата, а у подножју гроба налази се и ‘књига живота’ у којој је описан својеврсни опроштајни разговор између супружника Трезице (45) и Милана (66).

– Бићу тамо с тобом и на оном свијету, знај драги никада те оставити нећу -обраћа се Трезица својем Милану, а он одговара овим стиховима: "Сунце небо дуга и бисери бијели, све је тако близу а ипак нас дели".

Срећом, власници овог надгробног споменика још су живи, па су нам могли објаснити разлог овакво необичног потхвата који је постао посебност и својеврсна атракција на петеранском гробљу.

– Све ово што се види на гробници је приказ начина на који смо живјели живот, посебно мој супруг. Такав начин живота живио је и његов отац, а он је наставио традицију. Жељели бисмо да нас људи памте на начин на који смо живјели наш живот, па смо се зато одлучили на овакав споменик – рекла нам је Трезица Удоровић, која нам је и одала малу тајну.

– Нисмо баш о том јавно говорили, али инспирацију за наш споменик нашли смо у надгробном споменику првог хрватског предсједника Фрање Туђмана. Супруг и ја били смо тамо да се поклонимо и одмах смо добили идеју – објаснила је госпођа Трезица, пише Блиц.

Милан Удоровић контроверзна је особа у Подравини, али и шире. Својевремено су о њему у националним медијима писали као о "краљу интернет превара", а многи су се питали које је поријекло његове имовине, која по свему судећи није мала.

Ипак, Милан Удоровић, како каже, никад није ни за што осуђен, нити му се судило, а себе описује као пословног човјека који се бави препродајом трактора. Зли језици, упозорава, посљедица су људске зависти, а у пријашњем разговору објаснио нам је да се дио те зависти темељи на чињеници да је он Ром.

– Људи говоре ‘па како тај ци*ан може имати толико више од нас, сигурно су ту у питању мутна посла’. Чудно им је да сам својој дјеци купио куће, али све сам поштено зарадио – објаснио је Удоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана