Ослобођен послије 20 година затвора након што је његов брат близанац признао злочин

Г.С.
Foto: принтскрин

Мушкарац који је у затвору провео скоро 20 година због убиства пуштен је након што је његов идентични брат близанац признао злочин.

Кевин Дугар пуштен је из затвора Kук у Чикагу у уторак навече након што је одобрен захтјев за јамством, рекао је његов адвокат Роналд Сафер, преводи Глас Српске.

"Пресрећан је што је слободан, али се и прилагођава свијету који је прилично другачији од свијета који је напустио прије 20 година када је ухапшен због злочина који није починио", рекао је адвокат.

Он је провео посљедње двије деценије у затвору након што је осуђен за смртоносну пуцњаву између двије супарничке банде 2003. године.

Али случај је доведен у питање када се његов брат близанац Карл Смит јавио 2016. са запањујућим признањем да је одговоран за смртоносну пуцњаву.

Двије године касније, судија је пресудио да Смитово признање није вјеродостојно и одбио је понудити његовом близанцу ново суђење.

У то вријеме, Смит је већ служио 99-годишњу казну због инвазије на кућу у којој је дијете упуцано у главу. Смиту је такођер недавно одбијена жалба.

Тадашњи тужилац је рекао да Смит нема "шта да изгуби" - и био је скептичан према изненадном признању близанца.

Други судија је недавно почео да разматра Дугаров случај након што је Центар за неправоснажне пресуде Универзитета Нортвестерн уложио жалбу.

“Апелациони суд је утврдио да постоји велика вјероватноћа да ће суд који саслуша све доказе вјероватно прогласити Кевина невиним”, рекао је Дугаров адвокат.

Надају се да ће Државно тужилаштво округа Кук прегледати доказе и у потпуности одустати од Дугаровог случаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана