Објект из свемира погодио пробио кров и два спрата на кући

Г.С.
Foto: Uniladtech.com

Наводни објект из свемира пао је на кућу породичне куће на Флориди те је пробио кров и два спрата.

Астроном Џоантан  МекДонел је у марту објавио фотографије објекта који наводно потиче с Међународне свемирске станице те који је поново ушао у Земљину атмосферу. Наводно ријеч је о батеријском дијелу опреме ЕП-9, који је избачен из ИСС-а те који је ушао у атмосферу изнад Мексичког заљева, односно између Канкуна и Кубе. Неколико минута касније је требао стићи Форт Мyерса, али завршио је у Нејплсу на Флориди удаљеном око 65 километара.

Алејандро Отеро се јавио МекДонелу на друштвеној мрежи Икс те је с њим подијелио фотографије штете која је настала на његовом дому, као и фотографије свемирског отпад, преноси Кликс.

„Чини се да је један од оних комада који су промашили Форт Мyерс пао на моју кућу у Нејплсу“, написао је Отеро те додао да је објект пробио кров и два спрата његове куће, а замало и погодио његовог сина.

Отеро је тврдио да је контактирао америчку свемирску аганцију НАСА-у, чији су представници преузели објект те намјеравају обавити анализу у Свемирском центру Кенеди на Флориди како би се установило његово поријекло.

Власник оштећене куће је био на одмору у вријеме инцидента, но његов син се налазио у кући те га је позвао како би га обавијестио о насталој штети. Срећом, у инциденту нико није повријеђен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана