Најбогатији изгубили у дану 206 милијарди долара

Срна
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК- "Блумбергов" индекс милијардера показује да је 500 најбогатијих људи у једном дану изгубило 206 милијарди долара, а укупно 1,4 билиона долара од почетка године.

Најбогатији људи на свијету данима трпе губитке због колапса тржишта уочи нове објаве Федералних резерви САД у вези са каматном стопом.

Према "Блумбергу", првих пет најбогатијих су извршни директор "Спејс екса" и "Тесле" Илон Маск, оснивач "Амазона" Џеф Безос, шеф конгломерата ЛВМХ Бернар Арно, суоснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс и Ворен Бафет из "Беркшир хатавеја".

Посљедње промјене подстакла су тржишта која су промијенила своја очекивања од повећања каматних стопа у свјетлу блажих података о инфлацији од очекиваних.

Губици које су милијардери пријавили ове године супротни су ономе што се догодило 2021, када је огроман раст дионичарског простора донио осам одсто богатства више за појединце са високом нето вриједношћу, укључујући 13 одсто у Сјеверној Америци.

Али, добици међу богатима били су највише концентрисани на самом врху.

Извјештај консултантске фирме "Кепгемини" показао је да већина најбогатијих људи на свијету живи у САД, Јапану, Кини и Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана