На аукцији шорц Мухамеда Алија, погледајте цијену!

Tanjug
Foto: X.com

ЊУЈОРК - Бијели сатенски шорц легендарног боксера Мухамеда Алија који је носио у епском мечу "Трилер у Манили" са ривалом Џоом Фрејзером понуђен је на аукцији и очекује се да ће бити продат за више од шест милиона долара.

Аукцијска кућа Сотби саопштила је да ће шорц бренда Еверласт из меча из октобра 1975. на Филипинима, у којој је победио Али и која је означила бруталан завршетак можда највеће трилогије у историји бокса, бити на аукцији до 12. априла.
    
Понуде, укључујући и посљедњу од 3,8 милиона долара, стижу од краја марта за бијели шорц са црним пругама који је потписао Али, преноси Си-Ен-Ен.

Упркос растућем интересовању за историјске спортске артикле, Сотби је саопштио да од четвртка још није достигнута минимална цијена за коју се договорио продавац Алијевих шортсева.
    
Меч "Трилер у Манили" 1975. против Џоа Фрејзера одржан је на Филипинима и уследио је након његове борбе "Тутњава у џунгли" у Демократској Републици Конго (тадашњи Заир) годину дана раније.
    
Алијева борба на Филипинима трајала је 14 рунди прије него што је Фрејзеров тренер убацио пешкир и није дозволио свом борцу да одговори на звоно за 15. рунду.  После најтеже борбе у каријери, Али је рекао да је то била ствар најближа смрти коју је икада осјетио.
    
Али, рођен као Касијус Клеј у југоисточној држави Кентаки, познат је и по својој улози у борби за грађанска права Афроамериканаца. Умро је 2016. године у 74. години од септичког шока усљед неутврђених узрока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана