Медвјед направио 400 селфија (ФОТО)

Танјуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Црни медвјед из заштићеног природног подручја у Болдеру у Колораду (САД), направио је око 400 селфија камером за дивље животиње, пренио је данас Би-Би-Си.

Градско одјељење за отворене просторе и планинске паркове (ОСПМ) поставило је девет камера за праћење и учење о локалним врстама дивљих животиња, док је присутност људи у осјетљивим стаништима сведена на најмању могућу мјеру.

Како наводе локални званичници, камера за снимање покрета снимила је око 580 фотографија, а на 400 снимака из новембра прошле године био је исти медвјед.

Вец́ина других животиња у заштићеном планинском парку у Болдеру једноставно пролазе, тражећи храну или мјесто за одмор.

Али не и овај медвјед, који је застао и позирао испред камера које детектују покрет, снимајући на стотине "селфија".

"Ова животиња се посебно заинтересовала за камере и искористила прилику", рекао је Филип Јејтс портпарол ОСМП.

"Постоји девет камера за детекцију покрета постављених на 18.600 хектара парка. Активирају се када животиња прође и тада снимају фотографије или кратке видео записе", додао је.

Медвједи, птице, лисице и сове су само неке од животиња које су снимљене камером. "Ове камере нам помажу да сазнамо које су животиње присутне на том станишту, шта раде током дана, недјеље или чак година", рекао је Кристијан Нунес, еколог дивљих животиња са ОСМП-а.

ОСМП је објавио неке од слика медвједа на Твитеру што се, судећи по коментарима, допало многим корисницима ове друштвене мреже.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана