Математичком формулом 14 пута освојио џек-пот

Срна
Математичком формулом 14 пута освојио џек-пот

Стефан Мандел, поријеклом Румун, краљ је игара на срећу.

Он је 14 пута освојио је џек-пот захваљујући својим математичким комбинацијама, а полиција и истражни органи у Аустралији и САД безуспјешно су настојали да пронађу било шта нелегално у његовим системима и комбинацијама.

Мандел је избјегао из Румуније - по струци је економиста, јако добро разумије бројеве и један је од, како наводе медији, чудотвораца који их разумију на интуитивном нивоу.

Тако је осамдесетих година прошлог вијека направио систем и погодио главни добитак. До данас је погодио чак 14 пута!

Мандел је својевремено у Румунији израчунао да, ако купи срећке са одређеним бројевима, може бити сигуран да ће добити најмање други најбољи добитак.

Наговорио је двојицу пријатеља да и они уложе новац, јер није било јефтино купити толике срећке - и добили су. Освојили су награду која је у то доба била једнака 18-годишњој плати.

Мандел је за портал "Планет монеy" навео да се са породицом одселио у Аустралију гдје је додатно усавршио свој систем.

"Наоружао" се компјутерима и израчунао све комбинације које мора испунити како би био сигуран да ће добити. Али, требало му је још новца. Пронашао је инвеститоре и почео да добија изнова и изнова.

Мандел је освајањем велих сума путем игара на срећу натјерао аустралијске надлежне власти да промијене правила како више не би могао да примјењује свој систем.

Тада се окренуо лоту у Вирџинији у САД. Тај лото био је занимљив јер је ријеч о најмање комбинација које су се вртјеле од свих других у Америци.

Израчунао је да му за уплату и довољно комбинација треба 7,1 милион долара. А све је било утолико боље јер је листиће могао данима да испуњава код куће.

Деведесетих година прошлог вијека прикупио је од инвеститора новац и бацио у очај лутрију Вирџиније.

Сачекао је да џек-пот буде довољно велик да се све скупа исплати. Када је дошло вријеме, три дана је испуњавао све потребне бројеве у свом дому у Аустралији.

Тада је прва награда износила 27 милиона долара - уплатио је и опет погодио.

Операција је захтијевала велику логистику. Унајмио је 30 компјутера и 12 ласерских штампача како би могао штампати листиће. Употријебили су између 20 и 30 тона папира.

Само слање листића бродом у Вирџинију коштало је 60.000 долара. Одатле су их путем "курира" распоређивали десетинама својих "службеника" да их уплаћују по бензинским пумпама и радњама у Норфолку.

Ипак, неколико сати прије истека рока за уплаћивање једна од радњи престала је да прима уплате. Уплатили су између шест и седам милиона листића, али нису били сасвим сигурни у успјех.

"Када је изашла комбинација од 27 милиона долара, сви су били два метра у ваздуху од среће", рекао је Мандел.

Лутрија Вирџиније покушала је да заустави исплату, али се испоставило да је све било савршено по закону.

Мандел је био мозак операције и као консултант исплатио је себи хонорар од 1,7 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана