Масовна журка у Вухану показатељ стратешке побједе над вирусом

Г.С.
Масовна журка у Вухану показатељ стратешке побједе над вирусом

Пекинг - Масовна журка крај базена којој је присуствовало више хиљада људи у Вухану, некадашњем епицентру пандемије вируса корона, показује колико се добро Кина изборила са том заразом, саопштиле су данас кинеске власти. Снимци масовне журке крај базена у Вухану изазвали су негодовање широм свијета.

Наслов "Живот је плажа у Вухану, док свијет плаћа цијену вируса" налази се на насловној страни аустралијског издања "Дејли телеграфа". Сличне наслове имали су сви водећи медији широм свијета.

Међутим, Кина је данас објавила да журка показује "стратешку побједу" града над пандемијом и да су те слике доказ да је приступ Пекинга у борби против вируса успјешан.

"Видјели смо медијске извјештаје и да су људи у Европи и Америци шокирани. То показује да је Вухан извојевао стратешку побједу над епидемијом", истакао је портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан.

У Вухану током протеклих неколико мјесеци није пријављен ниједан случај вируса након увођења драконских мјера блокаде и строгих регулатива почетком године.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана