Маск: Куповина Твитера на чекању

Танјуг
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК- Милијардер Илон Маск саопштио је данас да је привремено одложио куповину компаније Твитер за 44 милијарде долара, док не добије више информација о томе колико лажних или нежељених налога има на тој друштвеној мрежи.

Твитер је раније овог мјесеца процијенио да су лажни или спам налози чинили у првом кварталу мање од 5,0 посто од његових 229 милиона дневно активних корисника, пренео је Ројтерс.

„Уговор о Твитеру је привремено одложен док се чекају детаље који подупиру рачуницу да спам/лажни налози заиста представљају мање од 5,0 корисника“, написао је Маск данас на Твитеру.

Акције ове друштвене мреже су након његовог твита пале за 17,7 посто на 37,10 долара на трговању прије отварања Њујоршке берзе, што је њихов најнижи ниво од када је Маск почетком априла објавио да је купио 9,0 посто удјела у Твитеру и након тога дао "најбољу и коначну" понуду за 100-процентно преузимање те компаније по цијени од 54,20 долара по акцији.

Процијењена вјероватноћа да ће купопродајни уговор бити закључен по понуђеној цијени пала је испод 50 посто први пут у уторак, када су акције Твитера пале испод 46,75 долара.

Маск, најбогатији човјек на свијету, рекао је да ће један од његових приоритета након преузимања Твитера бити уклањање "спам ботова" са платформе.

Из Твитера нису одмах одговорили на захтјев Ројтерса за коментаром поводом данашње Маскове поруке, а ни у његовој компанији "Тесла" нису били доступни за коментар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана